Sutra u Trogiru počinje Bitka naroda

Od sutra pa do 15. lipnja grad Trogir biti će domaćin međunarodnog kulturno sportskog spektakla – petog Svjetskog prvenstva „Battle of the nations – Bitka naroda“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Battle of the nations je svjetsko prvenstvo u full kontakt srednjovjekovnim bitkama u oklopima koje nemaju scenario ni koreografiju – udarci i okršaji su usmjereni s punom snagom. Borbe zahtijevaju vještinu i izdržljivost a borci prolaze kroz naporne psihofizičke pripreme koje traju cijelu godinu.

HMB je spektakularan i extreman sport koji ima svoje poklonike diljem svijeta – tako da možemo reći da se radi o pokretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na natjecanju će sudjelovati više od 25 reprezentacija s četiri kontinenta, a prati ga autentični srednjovjekovni kamp, te najveći srednjovjekovni sajam u Europi. Očekuje se više tisuća turista koji će doći u Trogir da bi prisustvovali ovom spektaklu. Posebnost Trogirske Bitke naroda je i u tome što će natjecanje po prvi puta u svojoj povijesti imati i žensku kategoriju borbi. Posjetitelje očekuju i masnovne noćne bitke osvijetljene bakljama te raznolika gastronomska ponuda u autentičnom srednjovjekovnom kampu.

Natjecatelji se natječu u sljedećim kategorijama:

• Natjecanje za majstore rukovanja srednjovjekovnim oružjem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• Natjecanja i nagrade za najbolje radionice izrade oklopa

• Natjecanja u najboljim oklopima timova i pojedinaca

• Natjecanja u najboljem autentičnom muškom/ženskom srednjovjekovnom kostimu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.