Svečano zatvorene 49. vinkovačke jeseni

Spuštanjem stijega manifestacije “Vinkovačke jeseni” sinoć su u Vinkovcima svečano zatvorene 49. vinkovačke jeseni – najveća državna manifestacija hrvatske tradicijske kulture koja se održavala od 12. do 21. rujna pod geslom “Široka je slavonska livada”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom deset dana manifestacije u Vinkovcima je održano 30-tak folklornih, kulturnih, gospodarskih i sportskih priredaba na kojima je nastupilo oko osam tisuća sudionika. Na danas održanima svečanom mimohodu sudionika 49. vinkovačkih jeseni i reviji konjskih zaprega, gradskim trgovima i ulicama prošlo je oko tri i pol tisuće članova s 25 konjskih zaprega i 50-tak konjanika iz 79 kulturno umjetničkih društava (KUD).

Najljepšom zapregom proglašena je zaprega Vedrana Puškarića iz Vinkovaca, druga najljepša zaprega bila je ona Franje Gregorovića iz Babine Grede, a treća Karla Filipovića iz Županje.

Veliko šokačko kolo obilježilo je i ovogodišnje Vinkovačke jeseni čiji organizatori tvrde da je najveće kolo u svijetu. Po zavšetku svečanoga mimohoda šokačko kolo plesalo se na stadionu HNK Cibalije, kružnom toku na prilazu stadionu te na Trgu bana Josipa Šokčevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U isto vrijeme kao i u Vinkovcima, šokačko kolo plesalo se i na glavnome zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića u kojem je sudjelovalo 1300 folkoraša – članova 33- zagrebačka KUD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.