TA-DA! Mali Festival Bajke na Pelješcu

Foto: Narod.hr

U sklopu aktivnosti šestomjesečnog projekta ”TA-DA! kreativnih radionica”, pod mentorstvom Tine Bikić, predsjednice Matice hrvatske Orebić, nastao je prvi festival posvećen bajkama -”TA-DA! Mali Festival Bajke”. U nedjelju 25.lipnja održana je i posljednja radionica u ovoj školskoj godini, na kojoj se najavljuju ”TA-DA!Kratkiši”– projekcije kratkih filmova polaznika radionica koji će biti predstavljeni u srpnju Orebićkoj publici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje Matice hrvatske Orebić prenosimo u cijelosti:

Prvi TA-DA! Mali Festival Bajke održao se 19. 20. i 21. lipnja u dvorani Općine Orebić u organizaciji Matice hrvatske Orebić i Narodne knjižnice Orebić, te uz financijsku podršku Općine Orebić. TA-DA! Mali Festival Bajke posvećen je kreativnom stvaralaštvu, teatru, kreativnom pisanju i vizualnoj umjetnosti. Oko 40-tak djece imalo je priliku da budu tvorci, sudionici i umjetnička publika festivala , koji je nastao uz njihovu suoorganizaciju i učešće.

Polaznici TA-DA! Kreativnih radionica predstavili su likovne radove i tri nove predstave: ”Jastuci od tišine” (Tina Bikić), ”Ribar Palunko (Ivana Brlić Mažuranić) i ”Bajka o vratima” (Danijel Dragojević). Režija predstava pripala je voditeljici TA-DA! radionica Tini Bikić, dok su umjetnički suradnici na projektu bili: Nataša Tolj (Voditeljica Narodne knjižnice Orebić), Maja Suvaljko (scenografkinja), Antoslava Marinović (lutkarica, scenografkinja), Morana Raguž (scenografkinja), Martina Sršen (kostimografkinja). Uz polaznike TA-DA! kreativnih radionica, publici su se predstavili i učenici Osnovne škole Orebić, Osnovne škole ”Petra Kanavelića” iz Korčule, Dječji vrtić Korčula, Osnovna škola Trpanj, Ritam Studio Pelješac i Plesna škola Trpanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na TA-DA! Kolač Partiju torte su sponzorirali roditelji, prijatelji kao i vrhunske slastičarke Lucija Tomašić, Gabriela Vuković – Slastičarna Gabi/Sugar Spice, Antonia Jakir, Marija Antunović – Slastičarna Croccantino.

Mišljenja smo kako djeca trebaju stvarati običaje koje oni najbolje razumiju, običaje koji slave znanje, maštovitost, kreativnost i igru. Ovakav primjer igre i ideje koju su sami smislili, čini ih inovatorima sutrašnjice. Ovo je naš prvi festival koji već sada živi u budućnosti. Pridružite nam se i sljedeće godine!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.