Teatar Gavran ambiciozno u novu kazališnu sezonu

Foto: snimka zaslona

Zagrebački Teatar GAVRAN u novu kazališnu sezonu 2017./2018. ulazi iznimno ambiciozno, obzirom da se u listopadu, navršava petnaest godina od pokretanja ovog putujućeg teatra koji je svojim izvedbama premrežio Hrvatsku uzduž i poprijeko, a nerijetko je nastupao i u brojnim europskim zemljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnivači teatra, pisac i umjetnički voditelj Miro Gavran, te glumica i organizacijska voditeljica Mladena Gavran, odlučili su za ovu sezonu pripremiti premijeru Gavranove komedije „Sve o ženama“ koja je do sada imala čak 48 premijernih izvedbi od Buenos Airesa, Rio de Janeira i New Yorka pa sve do Moskve, Mumbaija, Praga, Pariza, Krakova, Ljubljane, Sarajeva, Mostara i Varšave . Taj tekst će režirati Mladena Gavran koja je daleke 2000. igrala u njegovoj praizvedbi, dok će glumice koje će igrati u njemu biti odabrane na audiciji koja će se upriličiti krajem listopada u Centru za kulturu i informacije Maksimir. U tom izrazito „ženskom“ tekstu tri glumice igraju svaka po pet različitih uloga u pet priča koje se uzajamno isprepliću.

Ove jeseni Teatar GAVRAN pokreće i dječju scenu, čija će prva premijera biti lutkarski igrokaz „Doktor od životinjica“ autora Mire Gavrana. I dok će zagrebačke izvedbe za odrasle i nadalje igrati na maloj sceni Koncertne dvorane „ Vatroslava Lisinskoga“, dječje predstave će zaigrati u Centru za kulturu i informacije Maksimir, gdje se već nekoliko godina odvijaju pokusi Teatra GAVRAN.

Uz ove dvije premijere najavljena su i dva mala jubileja – 100. izvedba komedije „Lutka“ s Robertom Kurbašem i Doris Pinčić, te 50. izvedba komedije „ Zaboravi Hollywood“ sa Željkom Königsknechtom i Jakovom Gavranom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od inozemnih gostovanja planirani su nastupi u Beču, Pragu i Mostaru. Pored spomenutih predstava, na repertoaru ostaju i uspješnice “Sladoled“, „Pivo“ i „Parovi“. Ovoga ljeta Teatar GAVRAN je imao čak dvadeset izvedbi diljem jadranske obale. Na Festivalu pučkog teatra Omišalj – Čavle, predstava „Sladoled“ je proglašena najboljom po odluci stručnog žirija, a na Festivalu Glumište pod murvom u Skradinu predstava „Zaboravi Hollywood“ je proglašena najboljom po odluci njihovog stručnog žirija,a Željko Königsknecht najboljim glumcem festivala.

Ovogodišnji 4. Dani Teatra GAVRAN u Malom Lošinju bili su iznimno dobro posjećeni, svjedočeći da ovaj teatar ima vjernu publiku publiku ma gdje nastupao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.