Top 5 najčitanijih knjiga Kršćanske sadašnjosti ove jeseni

knjiga kršćanske sadašnjosti
Foto: Kršćanska sadašnjost

“Čitanje je kao duhovna hrana što liježe na nepce duše.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Padre Pio

Zakoračivši i kalendarski u jesen, mijenjaju se i čitateljski afiniteti. Na pragu jeseni obilježili su se i spomendani nekih svetaca, a Kršćanska sadašnjost o jednom je tijekom rujna izdvojila i knjigu mjeseca. Bio je to otac Pio iz Pietrelcine, a knjiga Milosrđe u oca Pija bila je ujedno jedna od najtraženijih u knjižarama Kršćanske sadašnjosti. U nastavku donosimo popis pet knjiga Kršćanske sadašnjosti koji su se najviše tražile tijekom rujna.

Milosrđe u oca Pija

Na nešto više od 150 stranica, knjiga Milosrđe u oca Pija čitatelja vodi na put niza svjedočanstava, prikazuje brojna čudesa i karizme oca Pija, od bilokacije do transverberacije, te proniče put milosrđa po kojem otac Pio i danas živi i uslišava mnoge vjernike. Darovi kojima je Gospodin blagoslovio svetoga oca Pija vrlo su obilni (vizije, stigme, bilokacije i predviđanja, dar ispovijedanja i čitanja ljudskih srdaca, čuda) podsjećaju nas i danas na veličinu naše vjere, snagu milosrđa, vrijednost sakramenata, a osobito ispovijedi, kao i na potrebnu pomoć i zagovor svetaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko god se odluči bolje upoznati ovoga svetca, djelitelja božanskoga milosrđa, uz ovu knjigu neće ostati ravnodušan.

Živio sam u vrijeme fra Bonaventure Dude

Čitati o ljudima koji su svojom vjerom, pa i svojim životom i djelima, ostavili veliki trag uvijek je zanimljivo. Pokazuje to i zanimanje čitatelja za novu knjigu Živio sam u vrijeme fra Bonaventure Dude koju potpisuje Stjepan Lice, koji je tijekom više desetljeća živio u blizini fra Bonaventure, susretao se s njime, dijelio s njim srodna iskustva, surađivao s njim, bio urednikom pojedinih njegovih knjiga. U ovoj ga je knjizi predstavio u njegovoj osobnosti; u njegovoj jednostavnoj i zauzetoj ljudskosti. Pojedinosti i zgode o fra Bonaventuri – dirljive ali i prpošne, pravo su nadahnuće svakome tko u ruke uzme ovu sjajnu knjigu.

Liječnik i duša

Poznata knjiga Viktora E. Frankla, Liječnik i duša, i dalje je pri vrhu najtraženijih naslova. U njoj su najcjelovitije obrađene glavne teze Franklove logoterapije i egzistencijske analize, osnovni antropološki pojmovi, tumačenja temeljnih pokretačkih snaga čovjeka, koje ga, prema Franklu, nužno vode i usmjeravaju prema vrijednostima, odnosno smislu. U ovom izdanju prvi put u jednom svesku nalazimo i središnji tekst „Deset teza o osobi“ u kojima Frankl sažima sliku čovjeka u najkoncentriranijoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveti Josip biblijske misli o njemu

U Godini svetog Josipa knjiga Dominiquea Josepha i dalje je bliska mnogim čitateljima. Sveti Josip – biblijske misli o njemu zbirka je misli koja čitatelja vodi k promišljanju o osobi i poslanju Marijina zaručnika, Josipa pravednoga. Gotovo svaki redak ove knjige duboko je biblijski i razotkriva nam nazaretskog radnika kao dobrog, poštenog i svetog čovjeka, supruga, muža. Listajući ju, kao da ulazimo u šutljiv razgovor Svete obitelji – kako bismo i mi naučili ljubiti dar Božji.

Blaga slova – dobre riječi za cijeli život

Nakon uspješnice Mali princ za male i velike ljude – kako ga je iznova otkrio Anselm Grün, u Kršćanskoj sadašnjosti nedavno je objavljena nova knjiga poznatog benediktinca Grüna. Blaga slova – dobre riječi za cijeli život knjiga je koja sabire dobre riječi kao blagoslove u svim lijepim, ali i tamnim vremenima ljudskoga života. Tako autor svojim riječima prati krštenje, vjenčanje, radost svakidašnjice, starenje, srednju dob i mnoge druge važne trenutke. U tri poglavlja (Blaga slova – dobre riječi za zlatna vremena, Blaga slova – dobre riječi za prijelomna vremena i za vrijeme odlaska s ovoga svijeta, Blaga slova – dobre riječi za teška vremena) Grün čitatelju razlaže duhovni i teološki smisao sakramenata, tješi, upućuje, savjetuje te nudi blagoslov za određene životne trenutke. U posljednjem dijelu knjige zasebno su navedeni konkretni blagoslovi (Blagoslov roditelja za svoju djecu, Blagoslov za dragu osobu, Blagoslov za tebe…).

Knjiga može biti odličan dar mladim roditeljima, bračnim parovima, ali i onima suočenima s teškim životnim trenutcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi spomenuti naslovi mogu se pronaći u knjižarama i web knjižari Kršćanske sadašnjosti.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.