U 95. godini umrla glumica Maureen O’Hara

Američka filmska zvijezda irskog podrijetla Maureen O’Hara, riđokosa junakinja iz filma “Kako je bila zelena moja dolina” iz 1941. i “Čuda u 34. ulici” iz 1947., umrla je u 95. godini, objavila je u subotu njezina obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predvodnica zlatnog doba Hollywooda između 1940. i 1950. godine, glumica s više od 60 filmova u karijeri, svojevremeno smatrana jednom od najljepših žena na svijetu, preminula je u svojem domu u Boiseu, na zapadu SAD-a.

“Tužna srca javljamo da je Maureen O’Hara umrla prirodnom smrću u snu”, objavila je njezina obitelj u priopćenju koje citira Irish Times.

Irski predsjednik Michael Higgins izrazio je “duboku žalost” nakon objave smrti glumice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prozvana “kraljicom technicolora” zbog riđe kose i zelenih očiju, O’Hara je rođena 1920. u Ranelaghu, južnom predgrađu Dublina, te se 1939. uputila preko Atlantika kako bi napravila karijeru u Hollywoodu. Posjedovala je američko i irsko državljanstvo.

Među najzapaženijim filmskim ulogama ističu se njezini nastupi u Fordovom filmu “Kako je bila zelena moja dolina”, u “Čudu u 34. ulici”, a još prije u “Zvonaru crkve Notre-Dame”. Idealna je partnerica Johnu Wayneu u klasicima Johna Forda “Rio Grande” iz 1950., “Miran čovjek” iz 1952. te “Krila orlova” iz 1957.

Dobitnica je počasnog Oscara 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.