U Međugorju već vlada prilična gužva i užurbanost: ‘Mladifest’ počinje u ponedjeljak

Foto: Međugorje Info

Iako 33. Međunarodni molitveni susret mladih „Mladifest“ počinje tek sutra, u ponedjeljak 1. kolovoza 2022., u Međugorju već vlada prilična gužva i užurbanost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hodočasnici pristižu

Na ulicama su već primjetne kolone hodočasnika koje se kreću prema crkvi ili prema molitvenim mjestima. Nije neobično da se stvore i kolone na prometnicama kad se autobusi zaustave nasred puta i istovaraju putnike i prtljagu. Uglavnom, mlada, nasmijana lica! Određene hodočasničke grupe iz Poljske, Ukrajine i Slovačke ovdje su već više dana, jer su svoj godišnji odmor s odlascima na more uklopili par dana prije i par dana poslije Mladifesta.

Međunarodni zbor i orkestar koji i ove godine broji stotinjak članova iz 25 zemalja svijeta pod ravnanjem dirigenta prof. Damira Bunoze kojemu je ovo već 13 godina kako vodi glazbeni dio Mladifesta, već se okupio i marljivo proba u podrumskim prostorijama Radiopostaje Mir Međugorje.

Prijenosi uživo

Ponovno su velike najave sudionika koji uglavnom pristižu u toku nedjelje ili ponedjeljak, pa se nakon dugo vremena očekuje oko 50 000 sudionika. Ipak, za sve one koji nisu u mogućnosti doći, Laudato TV i Maria Vision TV će osigurati uživo cjelokupni prijenos programa počevši od molitve krunice na dan otvaranja, u ponedjeljak 1. kolovoza u 18,00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasne ploče s programom Mladifesta i štandovi

Uz spomenute predslavitelje svetih misa i predavače (kardinal Barcelone mons. Juan Joséa Omelle, fra Massimo Fusarelli, generalni ministar OFM, fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije i mons. Petar Palić, mostarsko duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko –mrkanski i mons. Aldo Cavalli, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, s. Dominika Anić, Ankica Baković i međugorski župni vikar fra Renato Galić) u programu će biti i 12 svjedočanstava i recital/film zajednice Cenacolo i njihovo svjedočanstvo o samom snimanju filma.

Momci iz zajednice Cenacolo već su počeli s gradnjom pozornice na kojoj će održati tu svoju projekciju predviđenu za četvrtak 4. kolovoza u 21,15 sati. Uređuje se također i vanjski oltar.

Većina zajednica koje će imati svoja svjedočanstva svoj rad će predstaviti i na štandovima koji se počinju postavljati na livadi ispred kapelice klanjanja. Tako će se tamo naći štandovi: Majčinog sela, Radiopostaje Mir Međugorje, Suvenirnice ICMM, Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje, Mary’s Meals, Zajednice Cenacolo i dr. Na više punktova oko crkve postavljene su i oglasne ploče sa PROGRAMOM MLADIFESTA na različitim jezicima, prenosi Međugorje Info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Logo Mladifesta i majice

Geslo ovogodišnjeg „Mladifesta” je „Učite od mene i naći ćete mir” (Mt 11, 28-30), pa kako je već običaj, u simbolici toga gesla osmišljen je i logo ovogodišnjeg Mladifesta koji u svom stalnom simbolu srca sa križem ovaj put ima uklopljenu golubicu kao simbol mira. Majice u bojama s ovim maštovitim logom Mladifesta prodavati će mladi FRAMAŠI također na jednom od štandova.

Mons. Cavalli: Dođite susresti Isusa i u njemu ćete naći mir

Preko youtube kanala župe među osobama koje su na različitim jezicima uputile poziv mladima za dolazak u Međugorje, ističemo video-poziv mons. Alde Cavallia koji je kazao:

”Svi ste dobrodošli ovdje u Međugorje, gdje postoji samo jedna svrha u ovom dubokom i lijepom susretu mladih ovdje u Međugorju. Samo jedan cilj, da Gospodin Isus upozna svakoga od vas i da svatko od vas upozna Gospodina Isusa. U ovom dubokom susretu Gospodin nam daje svoj mir u srcu, što znači svoju prisutnost. U ovom dubokom susretu Gospodin nam daje svoj duh, u nama, u svima nama s njegovim mirom i Njegovim duhom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apostoli, obični, nepismeni ribari, gotovo svi su otišli iz Jeruzalema i u 20-30 godina proširili se po čitavom svijetu. Oni nisu željeli ništa. S Isusovim mirom u sebi, s Njegovom prisutnošću, sa snagom Duha Svetoga naviještali su po cijelom svijetu da je Bog, Bog Otac – Ljubav i da se Isus htio približiti svakome od nas i popratiti svakoga od nas. I da je Bog Otac u Isusu poslao svakome od nas snagu, inteligenciju, milost, mudrost Duha Svetoga.

Dobrodošli u ovo mjesto susreta Isusa sa svakim od vas!”, ovom dobrodošlicom završio je svoj poziv mladima nadbiskup Cavalli.

Dragi čitatelji i mi vas pozivamo, da kroz ove programski bogate i milošću ispunjene dane Festivala mladih koji traje do subote 6. kolovoza, svakako navratite u Međugorje po svoju mjericu Gospine nježnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.