Danas Muzej policije besplatno otvara vrata posjetiteljima: Za najmlađe organiziran i kviz znanja!

Muzej
Foto: mup.gov.hr

Muzej policije priključio se i ove godine manifestaciji Noć muzeja u kojoj će posjetitelji moći fizički doći u muzej, ali uz ograničeni broj posjetitelja u zatvorenom prostoru i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve zainteresirane bit će održana dva stručna predavanja, radionica, stručno vodstvo u razgledavanju postava, a za najmlađe kviz znanja, javlja MUP.

Uz temu ovogodišnje, sedamnaeste po redu Noći muzeja „Između stvarnog i digitalnog”, vezana je cjelovečernja radionica za sve građane koji žele aktivirati svoje e-Osobne iskaznice i mobilnu aplikaciju Certilia.

Građani će moći uz asistenciju djelatnika AKD-a i PU zagrebačke aktivirati svoje eOI i mobilne aplikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi koji su zagubili ili zaboravili svoje aktivacijske podatke moći će dobiti nove bez potrebe odlaska u neku od policijskih uprava.

Osobna iskaznica sadrži identifikacijske i potpisne certifikate kojima građani mogu kvalificirano potpisivati dokumente i prijavljivati se visokom razinom sigurnosti na razne e-Usluge, a od 2. kolovoza sve navedene funkcionalnosti dostupne su i putem mobilnih uređaja.

Tijekom večeri biti će organizirana stručna vodstva kroz muzej u 18 sati i 21.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 19 sati predviđeno je stručno predavanje vezano uz temu zaštite dokumenata i vrste krivotvorenih dokumenata te predavanje o Specijalnoj policiji u vrijeme Domovinskog rata.

Na predavanju o krivotvorenim dokumentima govorit će se o metodama vještačenja i pojavnim oblicima krivotvorenih dokumenata.

Predavanje će održati Jasna Galeković, samostalna vještakinja za rukopise i dokumente iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za mlađe posjetitelje organiziran je i kratki kviz znanja

O ustrojavanju specijalnih jedinica policije 1990. godine pa do uloge i zadaća specijalnih postrojbi tijekom Domovinskog rata govorit će Anto Šoljić, načelnik Sektora specijalne policije u to vrijeme.

Za mlađe posjetitelje organiziran je i kratki kviz znanja koji će moći riješiti nakon obilaska muzejskog postava.

U muzej će se moći ući uz predočenje COVID potvrda i uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Muzej
Foto: mup.gov.hr

Podsjećamo, 17. Noć muzeja održat će se u petak 28. siječnja do 24 sata, a s obzirom na nepromijenjenu pandemijsku situaciju u odnosu na prošlu godinu, ponovno većinom online, tek ponegdje i u muzejima. Noć muzeja, koja je tradicionalno privlačila na tisuće posjetitelja – od samog početka njih više od 3,6 milijuna, ove će se godine održati uz prigodnu i aktualnu temu “Muzeji – između stvarnog i digitalnog”, koja najbolje opisuje u kakvim uvjetima muzeji danas djeluju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.