Ukrajina neće biti domaćin Eurovizije 2023. godine

Foto: snimka zaslona

Europska radiodifuzijska unija, međunarodna radiodifuzijska organizacija, izvijestila je da ih je ruska invazija na Ukrajinu natjerala da uzmu u obzir druge potencijalne zemlje domaćine sljedećeg održavanja Eurosonga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko gradova, uključujući London, Manchester i Sheffield, prijavili su se za domaćine natjecanja zbog svojih prikladnih arena, smještaja i međunarodnih prometnih veza.

“Zahvalni smo našim partnerima BBC-ja što su pokazali solidarnost s nama”, rekao je Mykola Chernotytskyi, šef ukrajinskog javnog emitiranja.

Konačna odluka dolazi kasnije tijekom ljeta, javlja New York Post.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Natjecanje za pjesmu Eurovizije koprodukcija je televizijske kuće domaćina i članica Europske radiodifuzne unije”, rekao je glasnogovornik BBC-ja.

> Komentari na Twitteru nakon jučerašnjeg nastupa Mije Dimšić: ‘Hrvatska je dvije godine zaredom pokradena…’
> Tko je Marko Bošnjak, mlada zvijezda iz Rame – favorit mnogih na ovogodišnjoj Dori?

Za sada nema službenog datuma natjecanja, ali veliko finale održava se u svibnju sljedeće godine.

Chernotytskyi je također uvjeravao obožavatelje da će natjecanje, iako se neće održati u Ukrajini, biti “u znak podrške Ukrajini”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvjeren sam da ćemo zajedno moći dodati ukrajinski duh ovom događaju i ponovno ujediniti cijelu Europu oko naših zajedničkih vrijednosti mira, podrške, slavljenja različitosti i talenta”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.