Utvrđeni datumi za dodjele Oscara do 2022.

epa07395064 Hannah Beachler (R) and Jay Hart winners of the Production Design Award for 'Black Panther' poses in the press room during the 91st annual Academy Awards ceremony at the Dolby Theatre in Hollywood, California, USA, 24 February 2019. The Oscars are presented for outstanding individual or collective efforts in 24 categories in filmmaking. EPA/ETIENNE LAURENT

Američka televizijska kuća ABC i Akademija filmskih umjetnosti i znanosti počele su dugoročno planirati. U utorak su objavljeni datumi dodjela u 2020. i 2021. a objavljeno je i da će se 2022. dodjela Oscara prebaciti na kraj veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

92. dodjela Oscara održat će se 9. veljače 2020. što je neuobičajeno rani termin i dosad najraniji datum održavanja svečanosti, a 93. dodjela održat će se 28. veljače 2021., tjedan dana kasnije u odnosu na prve planove.

94. dodjela održat će se 27. veljače 2022. jer se uzelo u obzir vrijeme održavanja Olimpijskih igara, Super Bowla i blagdana, objavili su organizatori.

Sve će se svečanosti odvijati nedjeljom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nominacije za 92. Oscara bit će objavljene 3. siječnja 2020. a glasanje o njima završit će 4. veljače, objavila je akademija.

Svečanost će biti organizirana u Dolby Theatreu u Hollywoodu i bit će prenošena na ABC-iju u SAD-u i u 225 zemalja i teritorija širom svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.