Varaždin: Glazbena škola povodom 190 godina djelovanja pripremila bogat program

Foto: Facebook

Varaždinska Glazbena škola ove 2018. godine slavi svojih 190 godina djelovanja, a proslavu kroz cijelu ovu godinu im omogućuje visoko pokroviteljstvo Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Potporu u slavljeničkoj godini Glazbene škole pružaju Grad Varaždin i Koncertni ured Varaždin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazbenu školu je osnovalo Društvo prijatelja glazbe još 1828. godine, a iza sebe ima bogatu povijest i poznata glazbena imena. Ova slavljenička godina bit će posvećena sadašnjosti i budućnosti, te mladim glazbenicima i njihovim vrsnim profesorima.

Ravnatelj Glazbene škole Varaždin Davor Matačić izrazio je želju da tijekom cijele ove godine u gradu Varaždinu koji se diči epitetom grada glazbe i baroka, publici poklone šarolik program koji će pokazati sve što Glazbena škola predstavlja na kulturnom i obrazovnom području Varaždina, Varaždinske županije i šire.

Foto: Snimka zaslona/ravnatelj Matačić

“Njegujući i međunarodnu suradnju, u sklopu ove naše proslave povezat ćemo se još više sa srodnom glazbenom školom iz njemačkog grada Ravensburga, grada prijatelja. Planiramo gostovanje njihovih učenika u Varaždinu, kao i naših u Njemačkoj, a Varaždince ćemo počastiti i posebnim glazbenim iznenađenjem na glavnom gradskom trgu u travnju”, rekao je ravnatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom cijele godine u Glazbenoj školi će se održavati koncerti učenika i njihovih profesora po klasama, a u drugom dijelu godine planiraju veliki znanstveni skup u suradnji sa Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti.

“S varaždinskom Glazbenom školom surađujemo godina, pa i desetljećima bilo da je riječ o koncertima tijekom godine ili o Varaždinskim baroknim večerima i posebno nam je drago što na kraju svakog festivalskog izdanja upravo učenici Glazbene škole svojim koncertom s Varaždinskim komornim orkestrom zaokruže festivalska događanja” rekao je Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin.

U travnju ove godine, varaždinska Glazbena škola će biti domaćin prestižnog natjecanja pjevača “Hans Gabor Belvedere”, a čije će finale biti u lipnju u Latviji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.