Veličanstveni Requiem Giuseppea Verdija za Dušni dan u Lisinskom

Foto: lisinski.hr

U četvrtak, 2. studenoga Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a udružuju se s vrsnim solistma pod vodstvom maestra Enrica Dinda u izvedbi veličanstvenog djela golemog dramatskog naboja – Requiema Giuseppea Verdija. Koncert u Lisinskom počinje u 19.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtak, 2. studenoga 2017. u 19:30, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

Sudjeluju:

Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a
Akademski zbor Ivan Goran Kovačić
Enrico Dindo, dirigent

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anna Pirozzi, sopran
Martina Gojčeta Silić, mezzosopran
Vincenzo Costanzo, tenor
Mirko Palazzi, bas

Program:
Giuseppe Verdi: Messa da requiem

Teško je nešto novo reći o skladbi koja uvijek privlači poklonike Verdija, kako opere tako i oratorijske glazbe, ljubitelje snažnih uzbuđenja, živih slika apokalipse i veličine ljudske krhkosti, ukratko sve koji štuju Muze… osim da izvedbu, povjerenu briljantnim solistima koje rese fascinantni glasovi kao i osobnost koja iza njih stoji, predvodi Enrico Dindo – noseći kao svojevrsni apostolat dah samog skladatelja u kontinuitetu milanskih izvedbi: od one prve, povodom smrti velikog književnika Manzonija u crkvi sv. Marka, preko brojnih kanonskih izvedbi u Scali, sve do naše izvedbe u Lisinskom, o blagdanu Svih svetih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaznice su u prodaji na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Cijena: 40 / 60 kn.

Izravni prijenos na HR3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.