Verbum: Predstavljeno novo dječje izdanje Misal za najmanje

Foto: Verbum

Ova posebna slikovnica namijenjena je svoj djeci i obiteljima, a sadrži jednostavan prikaz svete mise ispričan na način prilagođen najmanjoj djeci.

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 28. lipnja predstavljena je knjiga Misal za najmanje, a predstavili su je dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Za sve kršćane odlazak na svetu misu vrhunac je njihovog vjerskog života, a mnoge obitelji trude se na euharistijsko slavlje odlaziti zajedno s djecom, kako bi misa od najranije dobi postala dio njihovog života. Kao pomoć u tom nastojanju nakladna kuća Verbum objavila je novo izdanje, kakvog dosad još nije bilo na hrvatskom jeziku, pod nazivom Misal za najmanje.

Ova posebna slikovnica namijenjena je svoj djeci i obiteljima, a sadrži jednostavan prikaz svete mise ispričan na način prilagođen najmanjoj djeci. Misal za najmanje sadrži tako kratak tekst kao opis pojedinog dijela svete mise, zatim ključne riječi koje svećenik, odnosno narod pri tome izgovaraju, a sve je popraćeno prekrasnim i privlačnim ilustracijama koje je za ovo dječje izdanje izradila Elen Lescoat.

Uz pomoć ovako koncipiranog Misala za najmanje roditelji će na zanimljiv i jednostavan način doprinijeti upoznavanju djece sa značenjem i sadržajem euharistijskog slavlja te ih lakše potaknuti na pažljivije sudjelovanje na svetoj misi.

Misal za najmanje objavljen je u kvalitetnom uvezu, s koricama omekšanim umetnutom spužvom i sa stranicama knjige koje su izrađene od tvrdog kartona, tako da će se njime moći igrati i rado ga držati u rukama i najmanja djeca.

Ova posebna slikovnica izvorno je objavljena na francuskom jeziku od strane poznatog izdavača Mame, a zbog svoje jedinstvenosti postigla je međunarodni uspjeh tako da je uz hrvatsko izdanje objavljeno i niz izdanja na drugim jezicima.

Misal za najmanje je dostupan u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr