(VIDEO) 4. srpnja 1998. Hrvatska-Njemačka 3:0 – Vatreni potopili favorita za naslov svjetskog prvaka!

Foto: Getty Images

Hrvatski nogomet danas slavi 20. godišnjicu jedne od najvećih reprezentativnih pobjeda u povijesti. Tog 4. srpnja 1998. Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj s 3:0 svladala Njemačku. I tako u svom prvom povijesnom nastupu na Mundijalu stigla do polufinala i borbe za medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U hrvatskom nogometu tada je vladala drugačija klima, a sigurno se svaki iskreni navijač naše reprezentacije dobro sjeća gdje je bio u vrijeme tog povijesnog dvoboja. Bez obzira je li ga pratio s tribina, na nekom gradskom trgu, kafiću ili pak u krugu obitelji. Taj je dan, ali i te emocije jednostavno – teško zaboraviti…

Hrvatska je u Lyonu slavila 3:0, a strijelci u povijesnoj pobjedi naše izabrane vrste bili su Robert Jarni, Goran Vlaović i Davor Šuker.

Utakmicu je lijepim pogotkom deset minuta prije kraja utakmice prelomio Goran Vlaović koji je podijelio svoja sjećanja o svemu što se prije 19 godina događalo u Lyonu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uh, bili su to lijepi, jako lijepi dani. I za sve nas, jedno predivno iskustvo. Koliko se često sjetim te utakmice? Pa iskreno, i ne sjetim se prečesto, puno je vremena prošlo od tada. Ali, onda me uvijek netko, poput vas sada, podsjeti na taj dan, pa emocije odmah prorade” rekao je u razgovoru Goran Vlaović, pa nastavio:

“Kad se prisjetim te utakmice, velike pobjede nad Njemačkom, odmah mi krene osmijeh. Emocije su vrlo ugodne, to je ipak jedan od najvećih uspjeha hrvatske reprezentacije u povijesti, a možda i našeg sporta općenito. Ponosan sam što sam i ja bio dio te priče, sada kad se osvrnem na to mogu reći – bilo je to davno.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.