(VIDEO) Biskup Košić, Nenad Piskač i akademik Pečarić pred prepunom dvoranom predstavili knjigu Marka Ljubića

Foto: snimka zaslona

To su promišljanja o svim, po meni, najvažnijim pitanjima hrvatske nacionalne državnosti. Dakle, pitanja identiteta, pitanja izgradnje političkog sustava i same strukture hrvatske države te njezinih nedostataka i problema koji onda generiraju slabosti s kojima se dnevno suočavamo. Ovo je pokušaj usmjeravanja pozornosti na to da se ne bi trebalo riješavati posljedice, nego uzroke.

Ja se trudim postaviti pitanja i naučiti ljude da razmišljaju kroz ta pitanja kako bi sami mogli steći relevantno mišljenje. To je osnovica moje knjige”. – rekao je Marko Ljubić za Laudato TV povodom predstavljanja njegove knjige “Rasudbe hrvatske državnosti“.

Knjiga je predstavljena u srijedu, 18. travnja u 20 sati, u prepunoj dvorani Vijenac na Kaptolu u Zagrebu, a predstavili su ju: sisački biskup, monsinjor Vlado Košić, dr. sc. Vlado Pandžić, akademik Josip Pečarić i urednik knjige, književnik i novinar Nenad Piskač.

“Marko Ljubić jedan je od današnjih malobrojnih, ali zato najboljih hrvatskih pisaca i novinara čiji tekstovi, na domoljubnim portalima i u časopisima, odišu velikim poznavanjem suvremene hrvatske stvarnosti, iskrenim patriotizmom i profesionalnom, ja bih dodao i kršćanskom etikom. K tome njegovo beskompromisno poštenje kojim pristupa svakoj aktualnoj temi pokazuje kako je riječ o peru koje je već ostavilo, a nadam se da će i u budućnosti ostaviti, dubok trag.”, istaknuo je, među ostalim, sisački biskup mons. Vlado Košić.

“Zapravo kolumnist Marko Ljubić u svojim tekstovima, ali i u javnim nastupima, na jedinstveni način pokazuje kako se politološka znanost može koristiti u objašnjavanju hrvatske zbilje, uočavanju bitnih u odnosu na umjetno i manipulativno ponuđene nebitne dvojbe i probleme. On zna tu zbilju predočiti širokom krugu čitatelja na način koji je svima razumljiv i blizak.” – istaknuo je akademik Josip Pečarić.

Kako do knjige “Rasudbe hrvatske državnosti”

“Autor polazi od činjenice “Imamo Hrvatsku” utemeljenu na vojnoj i diplomatskoj pobjedi i jedinstvu domovinske i iseljene Hrvatske. S toga uzetišta uvjerljivo skida krinke neprijateljima punine hrvatske državnosti i sitnim, pa i krupnim, lupežima iz naših redova. Autor zaokružuje devijacije uspostavljenoga poretka, objašnjava nasrtaje na državnost i prokazuje lijevo i desno, centremističko i inkluzivno, geganje suvremenih gusaka u poznate nam magle.”- poručio je urednik knjige Nenad Piskač.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr