(VIDEO) Glumac Jim Caviezel: ‘Svatko od nas mora nositi vlastiti križ. Postoji cijena za našu vjeru i slobodu’

Foto: snimka zaslona

Jim Caviezel u svom posljednjem filmu “Pavao, Kristov apostol”, koji je objavljen prošlog proljeća, glumi evanđelista Luku. U cilju promoviranja toga filma, otišao je na sastanak lidera FOCUS-a (na SLS konferenciju).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publika je bila oduševljena kad je vidjela Caviezela, do te mjere da se činilo da se nikada neće smiriti. Nježno je podigao prst i cijela je prostorija utihnula te je počeo svoj govor:

“Ime Savao (eng. Saul) znači Veliki. Ime Pavao (eng. Paul) znači Mali. Snimajući ovaj film naučio sam da ako promijenimo jedno malo slovo možemo postati veliki u Božjim očima. No, prvo moramo biti mali kako bi postali veliki. To je put svetih. To je put Svetoga i način na koji je Savao postao sv. Pavao.”

Slavni glumac osvrnuo se i na film “Pasija”:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad sam bio na križu, naučio sam da je naše otkupljenje u Njegovoj patnji. Zapamtite da sluga nije veći od gospodara. Svatko od nas mora nositi vlastiti križ. Postoji cijena za našu vjeru i slobodu. Bio sam kažnjavan, bičevan, raspet, pogođen munjom, da, operacijom na otvorenom srcu – to se dogodi nakon pet i pol mjeseci hipotermije.”

“Svaki čovjek umire. No, nije svatko doista i živio. Ti, ti, ti. Svi se moramo boriti za pravu slobodu i živjeti, prijatelji moji. Moramo živjeti! Sa Svetim Duhom kao vašim štitom i Kristom kao vašim mačem, možete se pridružiti svetom Mihaelu i svim anđelima u slanju Lucifera i svih njegovih pristaša ravno u pakao gdje i pripadaju!”

HKM donosi nadahnuti govor Jim Caviezela u prijevodu p. Siniše Štambuka koji je preveo i dokumentarni film “Sotona i otac Amorth”:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.