(VIDEO) Milanski biskup uputio molitvu Blaženoj Djevici Mariji utječući joj se za zagovor

Foto: snimka zaslona

Iako je u cijeloj Italiji od prije nekoliko dana vjernicima onemogućen odlazak na misna slavlja te ih mogu pratiti putem različitih medija, neki svećenici, poštujući sve odredbe Vlade i Talijanske biskupske konferencije, nastoje vjernicima pružiti utjehu i snagu izlazeći na ulice s Presvetim, utječući se za zagovor nebeskoj Majci i blagoslivljajući narod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je ganutljiv prizor snimljen je u Milanu na krovu Duoma, impresivne katedrale posvećene Uznesenju Marijinu, gdje je milanski nadbiskup mons. Mario Delpini uputio molitvu Blaženoj Djevici Mariji, utječući joj se za zagovor na više jezika. Nadbiskup je pritom pozvao i cijelu biskupiju da ponovi ovaj zaziv u svim marijanskim svetištima. Madonnina, kako je nazivaju, zaštitnica je i simbol grada Milana.

“O moja lijepa Madunina koja vladaš Milanom, moli za nas grešnike, sada i u času smrti naše! Amen. Tješi svojom blizinom one koji najviše pate u našim bolnicama i u našim domovima! Zamoli za sve nas dar Duha Tješitelja koji je tebe utješio! Brani u teškoćama svoju dječicu zauzetu u mukotrpnoj predanosti pri njegovanju bolesnih, daj im snage, strpljenja, dobrote, zdravlja i mira! Poduči nas da budemo sposobni ljubiti u trenucima trpljenja, podsjeti nas na ohrabrujuće riječi! U trenucima samoće nadahni nas znakovima pažnje za one koji su žalosni…”, molio je biskup Delpini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, društvenim mrežama raširio video uradak snimljen u župi sv. Agate u mjestu Villabate u pokrajini Palermo na Siciliji na kojem je prikazano kako župnik don Leonardo Ricotta u pratnji izlazi iz crkve s Presvetim Oltarskim Sakramentom blagoslivljajući prolaznike na ulicama, ljude na pragu svojih domova, vozače koji izlaze iz vozila klanjajući se Gospodinu u Presvetom, trgovce ispred trgovina, dotičući i one koji Ga ne poznaju i ne osjećaju Njegovu blizinu. Emanuel, ‘Bog s nama’, ime je našeg Gospodina, što se živo osjeća u ovakvim prilikama u kojima nam je Njegova blizina neizmjerno potrebna, prenosi IKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.