(VIDEO) Nadbiskup Portlanda predvodio procesiju i izmolio molitve protiv nasilja u gradu

Foto: Snimka zaslona

Portland, glavni grad države Oregon, je posljednjih mjeseci postao mjesto velikog nasilja koje je rezultat djelovanja ekstremnih neomarksitičkih pokreta Antifa i Black Lives Matter. Iz tih skupina izdvajale su se izuzetno agresivne i nasilne grupe ljevičara koje već mjesecima teroriziraju građane i onemogućuju miran život u nekada uzornom gradu. Nasilje, palež, tučnjave, prepadi, pljačke, pa čak i mrtvi na ulicama Portlanda postali su gotovo dio svakodenvnice grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga je nadbiskup Portlanda Alexander Sample odlučio napraviti javnu procesiju ulicama Portlanda uz izloženi Presveti Oltarski Sakrament i izmoliti molitve rimskog obrednika protiv zala koje se događaju u gradu, piše Catholic News Agency

Moleći se pred izloženim Presvetim Sakramentom nadbiskup Alexander Sample rekao je: „Majko Marijo, tvoj sin je Princ mira. Tvojim zagovorom neka On donese mir u naše gradove i naše zajednice, njegov mir neka zavlada u našim srcima. ”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molitve su započele izlaganjem Presvetog Sakramenta u glavnoj katoličkoj crkvi u Portlandu, katedrali Bezgrešnog Začeća. Nakon toga je uslijedila javna procesija do blokova Sjevernog parka, gdje je nadbiskup predvodio krunicu i izvršio javni obred zaklinjanja protiv zala u gradu. Nadbiskup Sample molio je nad gradom službenu molitvu Crkve poznatu kao “Egzorcizam protiv sotone i palih anđela” iz rimskog obrednika.

SAD su prepune nasilja prema katoličkim svetinjama posljednjih mjeseci, gotovo na svakodnevnoj bazi. Predsjednički kandidat Joe Biden odbio je osuditi ovo strašno nasilje, ne samo iz mržnje prema Katoličkoj Crkvi, već uopće nasilje koje je proizvod američke ekstremističke ljevice koja podriva temelje američkog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slika vandaliziranog kipa Majke Božje u Brooklynu 20. listopada 2020. u New Yorku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.