(VIDEO) Omiljeni hrvatski DJ-i: Prodanović, Jokić, Tedeschi

Foto: Fah; fotomontaža: narod.hr

Odvjetnik Čedo Prodanović i poduzetnik Emil Tedeschi dobili su konkurenciju za DJ pultom. Na Yammat FM stigao je Boris Jokić koji je odabran za voditelja Yammatovog glazbenog kurikuluma, javlja gloria.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> U petak s emitiranjem kreće radio Yammat FM

“Za svoj treći rođendan Yammat nastavlja strujati dalje u svojim društveno humanističkim, glazbeno demokratičnim smjerovima. Zagreb i Hrvatska, gledani iz Yammatove vizure dio su naprednog, modernog europskog društva. Prva, velika novost u programu Yammata, jest uvođenje Yammatovog glazbenog kurikuluma. Nakon duljeg razmišljanja za voditelja našeg glazbenog kurikuluma odabrali smo Borisa Jokića, koji je po struci doktor psihologije ali po strasti veliki zaljubljenik u glazbu i istinski humanist koji živi vrijednosti za koje se u svojem radu zalaže”, tvrdi glavni urednik i direktor Yammata, Alen Balen.

> (VIDEO) Istraživanje slovenskog znanstvenika: Kako je hrvatska Udba (današnji tajkuni) stjecala prve milijune

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yammat FM zajedno s producentom Alenom Balenom pokrenuli su Siniša Švec i Milan Peh, dvojac koji je obilježio Radio 101, a Agencija za elektroničke medije dodijelila im je četrnaestogodišnju koncesiju za emitiranje.

“Emisija na Yammatu vrlo mi je važna. Zahtjevna je. Mislim da je i to vrsta vrijednog javnog rada. Odabirom pjesama želim promovirati ideje iza kojih sam stojim – ideje čovjekoljublja, slobodoljublja, integriteta, raznolikosti, pozitivnosti miješanja ljudi i kultura, potrage za ljudskim u ljudima.”, navodi Jokić za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Boris Jokić ponovno želi na čelo kurikulne reforme: Milanović ga je postavio u vrijeme svoje vlade, hoće li se vratiti natrag?

U sličnim glazbenim vodama na istom radiju “stres liječi odvjetnik Čedo Prodanović koji je veliki ljubitelj jazz glazbe”, te poduzetnik Emil Tedeschi umjetničkog imena SMS Deutsch koji je često puštao glazbu u zagrebačkom klubu Pepermint, navodi gloria.hr.

Tedeschi je odbacio medijske špekulacije da je on skriveni partner Alena Balena, vlasnika tvrtke Yammat čiji je Yammat FM dio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Privilegiran sam da poznajem Balena, tebe, Peha, da dijelimo iste životne svjetonazore. Vlasnički nemam ništa s radijom, ali imam emotivno i trudit ću se svojim savjetima, bilo poslovnim bilo glazbenim, da on postane bolji. Ne moraš biti suvlasnik da bio dio istoga tima”, kazao je Tedeschi gostujući u eteru 2015., prenosi tportal.

Poduzetnik Emil Tedeschi inače pušta glazbu u zagrebačkim klubovima i nakon većih koncerata, a već tri godine uređuje i vodi radijsku emisiju na Yammatu.

> Suđenje u Münchenu: Milanoviću ne odgovara izricanje presude nasljednicima Udbe prije izbora

Tedeschi je za proslavu svog 50. rođendana prošle godine u Zagreb doveo škotski i američki sastav. Zabava je trajala do ranih jutarnjih sati, a na njoj su se među gostima našla brojna poznata lica: bivši premijer i bivši predsjednik SDP-a Zoran Milanović, bivši SDP-ov ministar Orsat Miljenić, filmski redatelj Dalibor Matanić, glumica Nina Violić, marketinški stručnjaci Davor Bruketa i Nikola Žinić, Siniša Švec i Alen Balen s Yammat FM-a, predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK-u Dubravko Ranilović, Hamed Bangoura, Mladen Juričić, Boris Leiner, poduzetnik Saša Cvetojević, čelnici Atlantic grupe itd., javio je Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od sredine rujna 2016. na radijskoj postaji Yammat odvjetnik Čedo Prodanović vodi emisiju “Glazbena kancelarija Čede Prodanovića” u kojoj pušta omiljene pjesme iz svoje fonoteke, a da bi to mogao, morao je na radiju proći obuku.

> Evo tko je bio u publici koja je “burno pljeskala” Frljićevom oduzimanju ljudskosti neistomišljenicima

Alen Balen, direktor Yammat FM-a, oduševljen je Prodanovićevim glazbenim znanjem.

“On ima fotografsko pamćenje, i o svakoj pjesmi će vam ispričati puno toga na zanimljiv način. Vjerujte mi, bit će pravo osvježenje u domaćem eteru, jer voditelja poput njega kod nas nema”, ustvrdio je Balen za Večernji list, čiji je žiri odvjetnika Prodanovića nominirao za Večernjakovu ružu 2017.

“Bez obzira dobili Večernjakovu ružu ili ne, već ovu nominaciju smatram velikim priznanjem”, istaknuo je odvjetnik Prodanović za Večernji list.

Tko su Jokić, Prodanović i Tedeschi?

> Jokić uhvaćen u laži: Tvrdio da ga nije izabrao SDP, a Milanović sve priznao!

Poduzetnik Tedeschi

Emil Tedeschi rođen je 6. travnja 1967. u Splitu. Njegova obitelj podrijetlom je iz Venecije, a pradjed je kao trgovac došao na Korčulu. Otac Svetozar je završio pravo u Splitu. Bavio se hotelijerstvom na Korčuli. Godine 1974. izbačen je iz Partije i s radnog mjesta. Potom prelazi u Zagreb gdje je postao direktor sektora za razvoj i investicije u Zagrebačkoj tvornici papira, navodi Večernji list.

> Dr. Pezdir: Tedeschi je bio aktivan u tvrtci osumnjičenoj za pranje novca za Savez komunista

Nakon toga radi kao delegat u tvrtki Zagreb-Mainz u Frankfurtu koja je bila u suvlasništvu Privredne banke Zagreb. Potkraj osamdesetih odlazi u Trst gdje s talijanskim partnerom otvara tvrtku za malograničnu trgovinu. Početkom devedesetih bio je kratko vrijeme suvlasnik tjednika „Novi danas“. U mirovinu je otišao 1996. Njegova supruga Đurđica bila je sutkinja na Korčuli. Njihov sin Emil je 1989. počeo raditi u očevoj tvrtki u Trstu. Ubrzo prelazi u Meteor holding London, tvrtku za trgovinu celulozom i papirom. S 22 godine postao je direktor milanske podružnice. Tvrtku Atlantic osnovao je sam 1991. sa šest zaposlenika koje je uzeo iz zagrebačke podružnice Meteor holdinga. Njegova tvrtka tada je rasla od prodaje guma za žvakanje Wrigley i čokoladica Ferrero. Kasnije je proširio svoju ponudu robe široke potrošnje, piše Večernji list.

> Hoće li Josip Perković otkriti detalje Udbaškog ubojstva Stanka Nižića?

Atlantic grupa, navodi Tportal krajem veljače, rasla je gotovo na svim glavnim tržištima i u poslovnim područjima uz povijesno rekordne prihode Strateških distribucijskih područja Hrvatska i Slovenija. Prošle godine Atlantic grupa je ukupno uprihodila 5,3 milijarde kuna, što u odnosu na godinu prije predstavlja rast od 3,9 posto.

Bivši voditelj reforme obrazovanja

> Skandalozna pozadina kurikulne reforme

Boris Jokić rođen je 1976. u Zagrebu. Psiholog je s doktoratom na području pedagoških znanosti, poznat kao jedan od glavnih autora projekta tzv. Kurikularne reforme, odnosno reforme obrazovanja u Hrvatskoj. Jokić trenutačno radi kao jedan od znanstvenih suradnika na zagrebačkom Institutu za društvena istraživanja.

Gostujući u RTL Direktu Jokić je rekao kako ga SDP nije postavio za voditelja reforme obrazovanja. “SDP-ova vlada je isto tako davala vrlo osrednju podršku cijelom procesu, no nije se miješala politički u ovu reformu. Ni HDZ-ova vlada se nije miješala u ovaj proces. Ja sam se također trebao javiti na javni poziv, a na taj poziv je stigla samo moja prijava. Čak da me imenovao SDP, nije imao koga drugog imenovati”, tvrdio je tada Jokić.

“Ja sam osobno formirao tu skupinu. Imali smo strategiju znanosti i obrazovanja, na čelu te grupe je bio profesor Budak. Nakon toga je formirana grupa za praćenje provedbe na čelu koje je opet Budak kojeg pola godine nisu primili ni Orešković ni ministar obrazovanja. Gospodin Jokić je opet bio naš izbor, ako ga ne žele neka ga maknu”, rekao je bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović govoreći o kurikulnoj reformi demantirajući Jokićeve tvrdnje.

Odvjetnik Čedo Prodanović

Odvjetnik Čedo Prodanović rođen je u Zagrebu 1949. maturirao je u Prvoj gimnaziji, a diplomirao na Pravnom fakultetu. Prvo zaposlenje dobio je kao pripravnik 1976. na tadašnjemu Državnome tužiteljstvu.

> (FOTO) Što je zajedničko: Josipoviću, Nobilu, Prodanoviću, Stankoviću, Matuli, Sarnavki, Markovini, Pusiću, Pilselu…

Bio je član SKJ, kao i oko 90 posto ostalih u tužiteljstvu. Nakon demokratskih promjena, kao kadar bivšeg režima morao je napustiti mjesto glavnog zagrebačkog tužitelja. Bila je to, kako je kasnije objašnjavao, mješavina svega – i političke odluke i nacionalne diskriminacije i pripadnosti Savezu komunista i još sto drugih razloga. “Nisam Srbin, a nisam ni Hrvat, što da radim. Nemam nikakve nacionalne osjećaje, možda su mene moji roditelji partizani lišili nekog užasno uzvišenog osjećaja, ali ja ga nemam!”, izjavljivao je.

> Odvjetnik Prodanović oduševljen Kerempuhovom predstavom

Potom se angažirao u Hrvatskom helsinškom odboru, a primio se i odvjetničkog posla. Pomogao mu je, kaže, kolega Silvije Degen s kojim je do tada bio u korektnim odnosima, ali ne i prijatelj, navodi Večernji list.

U lipnju 2011. postaje branitelj Ive Sanadera u slučaju Fimi medija.

U njegovom odvjetničkom timu je i Jadranka Sloković s kojom se poznaje i iz vremena u komunizmu. Radili su u tužiteljstvu prije demokratskih promjena. Od 2002. su u ljubavnoj vezi. Jadrankin sin Filip, iz braka s Branislavom Glumcem, pripravnički staž odradio je u majčinu odvjetničkom uredu.

Jedan od frontmena sastava Let3, Zoran Prodanović Prlja, njegov je bratić, navodi Večernji list.

> (VIDEO) Pročitajte kako je Hasanbegović ironično odgovorio Šprajcu na pitanje o Frljićevoj predstavi!

“To je vrlo dobra predstava koja sadrži puno humora i mogu je svima preporučiti. Iako je sasvim sigurno i provokativna, ali, ponavljam, vrijedi gledanja”, rekao je zagrebački odvjetnik Čedo Prodanović za Jutarnji list o dehumanizirajućoj predstavi u Kerempuhu. Uz opasku: “Poznanici koji se puno bolje razumiju u kazalište kažu kako je Frljićeva predstava ‘pravi Pirandello’, ali nisam stručnjak, no mogu opet reći da sam se nasmijao i uživao u kazalištu.”

“Nakon što je poznati kazališni kritičar i redoviti gost svih kazališnih predstava u gradu Zagrebu, u slobodno vrijeme i odvjetnik, Čedo Prodanović, rekao da je vrhunska predstava, sve što bih ja dodao bilo bi obično zanovijetanje ili iskazivanje nedostatka humora”, komentirao je Prodanovićevu ocjenu dr. Zlatko Hasanbegović, zastupnik Neovisni za Hrvatsku.

> Dehumanizacija neistomišljenika financirana javnim novcem: Biskup Bogović, Hasanbegović, Markić, Thompson..prikazani kao svinje koje se na kraju ubija

Zanimljivo je spomenuti da je odvjetnik Prodanović i “prijatelj” jednog kontroverznog festivala koji se, kao i gore spomenuta predstava, financira novcem hrvatskih građana.

Tako su 2011. umjesto državnih uglednika, 14. Motovunski filmski festival otvorili njihovi odvjetnici – branitelj bivšeg premijera Ive Sanadera i dugogodišnji prijatelj festivala Čedo Prodanović, te branitelj bivšeg potpredsjednika Vlade RH Damira Polančeca Anto Nobilo (također i branitelj Josipa Perkovića, proglašenog krivim za pomaganje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića i osuđenog na doživotni zatvor), navodi Večernji list uz galeriju fotografija.

> Pogledajte Mirkovićevu najavu Motovuna financiranu novcem hrvatskih građana!

Tome je prethodio nastup Rade Šerbedžije i njegovih Brijunskih trubača, koji su citirali crnohumorni tekst, danas pokojnog, Predraga Lucića „Goli i bosi“.

Prodanović i Nobilo ranije su tog dana svečano otvorili i Kino Remetinec, ‘posebnu atrakciju’ festivala 2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.