(VIDEO) Učenici Glazbene škole u Varaždinu odlučili pokazati što su naučili tijekom izolacije

Foto: Sjever

Iako online nastava nije novina u srednjoškolskim obrazovnim institucijama, ipak je potpuno oslanjanje na informacijsku i komunikacijsku tehnologiju u provedbi nastave na daljinu svojevrstan izazov prvenstveno za učenike i profesore, ali i za roditelje.

Glazbene škole u kojima se nastava odvija na, rekli bi smo malo drugačiji način, tu su se našle pred dodatnim izazovom. Kako učenicima zamijeniti individualnu nastavu instrumenta onom preko zoom- a ili neke druge aplikacije, kako održavati probe orkestra ili zbora? To su bili tek neki od nazovimo ih problema, koji su se našli pred ravnateljima i profesorima glazbenih škola. Učenici koji su bili naviknuti na redovita nastupanja na koncertima i produkcijama, sada su odjednom ostali uskraćeni za taj dio svog umjetničkog izražaja.

Ipak, i u uvjetima nastave na daljinu, vrijedni su učenici i nastavnici prepoznali priliku koju pružaju medijski alati te su odlučili pomoću njih pokazati što su kroz ovo vrijeme naučili. U želji da naučeno podijele s publikom, nastavnici su svojim učenicima odlučili pružiti mogućnost online produkcija, druženja i koncerata. Kako bi se prilagodila novonastalim uvjetima rada, Glazbena škola u Varaždinu svoju je koncertnu djelatnost preselila na YouTube kanal škole, a na njemu ćete zasigurno moći pronaći i snimke svih aktera ovog video uratka.

Tako da su za kraj kampanje #ostanidoma odlučili i drugima pokazati kako je to kad odjednom glazbenu školu pohađaš kod kuće.

Iz varaždinske Glazbene škole nam poručuju kako ćemo uskoro moći ponovno uživati u zvucima glazbe i projektima koje su nam pripremili, a vjerujemo kako nam pripremaju i nešto što će popratiti i novu kampanju Stožera #ostanioodgovoran.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr