(VIDEO) Zagreb bogatiji za dva jedinstvena muzeja – mamurluka i čokolade!

Foto: Snimka zaslona, Muzej čokolade, Facebook; fotomontaža: Narod.hr

Zagreb je postao postao bogatiji za čak dva nova muzeja. Riječ je o Muzeju čokolade te  Muzeju Mamurluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muzej čokolade Zagreb

Muzej čokolade Zagreb je tematski park posvećen čokoladi, njenom povijesnom, geografskom i kulturološkom značaju. Kroz interaktivan pristup, posjetitelji upoznaju put čokolade – put od zrna kakaovca u Mezoamerici preko čokoladnih napitaka na europskim dvorovima do ekskluzivnih pralina današnjice. Prvi je to muzej takve tematike u Hrvatskoj, a smješten je u Varšavskoj 5.

Kako bi što bolje prenijeli priču o čokoladi, izloške su vlasnici tražili po cijelom svijetu. Ipak, obilazak muzeja temelji se na doživljaju pa će tako posjetitelji u svakoj prostoriji moći nešto degustirati, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svim ljubiteljima čokolade u trgovini Muzeja nudi se i priliku za kupnju proizvoda iz asortimana malih hrvatskih čokolatijera.

Cijena ulaznice za odrasle je 60 kuna, za djecu od 4 do 18 godina 40 kuna, a za mlađe od 4 ulaz je besplatan. Također, postoje i obiteljska ulaznica za 180 kuna (dvije odrasle osobe i troje djece) te grupne ulaznice (za više od 25 osoba) koja iznosi 55 kuna za odrasle i 35 kuna za djecu.

Muzej Mamurluka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muzej Mamurluka, koji se nalazi u Preradovićevoj 8, vrlo je simpatičan, ali i jedinstven, projekt mladih studenata koji je koncipiran, kako sami autori kažu, „kao pijani povratak kući – od samih gradskih ulica, usputnih šumaraka do eventualnog dolaska doma gdje se, ako ste te sreće, budite ujutro“, piše hrturizam.hr

Ideja ovog jedinstvenog muzeja rodila se prilikom večernjeg izlaska, kada su studenti Rino Duboković i Roberta Mikelić zajedno s društvom krenuli prepričavati vlastite priče o pijanstvima. Uskoro ih je vesela atmosfera popraćena urlicima smijeha dovela na ideju – muzej u kojem će biti izložene pijane i mamurne priče uz jedan predmet koji bi ju najbolje predstavio.

U realizaciji ideje pomogli su redom studenti koji su odabrali prostor, osvjetljenje, oslikali zidove, ali i poslali priče. Atmosferu pijanog puta kući dočarat će četiri prostorije, a avantura počinje ulaskom u Muzej gdje je vizualno dočarana prva stanica puta koji počinje izlaskom iz zagušljivog kluba ili bara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priče su istodobno izložene i na hrvatskom i na engleskom jeziku, a cijena ulaznice je 25 kuna, dok će studenti trebati izdvojiti 20 kuna.

Oba muzeja su odličan primjer kreativnosti, ali i utilizacije jedinstvenosti ideje na ovim prostorima. Također, oni daju dodatnu vrijednost i sadržaj zagrebačkom Adventu te će zasigurno privući mnoge posjetitelje glavnog grada, kako tijekom zime, tako i u ljetnoj sezoni.

Više o Muzeju čokolade Zagreb možete pronaći OVDJE, a o Muzeju Mamurluka OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.