Više desetaka tisuća mladih iz 60 zemalja svijeta na Mladifestu u Međugorju

Više desetaka tisuća mladih katolika iz 60 zemalja svijeta okupilo se u Međugorju gdje je u četvrtak počeo šestodnevni tradicionalni Međunarodni festival – Mladifest kojega mladi provode kao duhovni odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvadesetpeti Mladifest održava se do 6. kolovoza pod geslom ‘Evo ti majke’ tijekom kojega će mladi sudjelovati u molitvi, svjedočanstvima o životnim iskušenjima i predavanjima, te procesiji, molitvama krunice, svetim misama, pjesmi i koncertima.

Veće skupine mladih pristigle su iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Italije, Irske, Austrije, Njemačke, Belgije, Francuske, Poljske, Mađarske, Rumunjske, Španjolske, Portugala, Slovačke, Češke, Malte, Sjedinjenih država, Argentine, Brazila, Koreje, Indije, Australije, Kine, Paragvaja, Kameruna, Konga, ali i Ukrajine u kojoj bjesni rat. Mladi su na svojim jezicima pjevali pjesmu ‘Slava Bogu na visini’, te su predstavnici svakog pojedinačnog izaslanstva uputili pozdravne riječi.

Svetu misu za mlade pristigle iz cijeloga svijeta večeras je predvodio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko i pri tome ih je pozvao da slijede Gospine poruke mira kao smjernice življenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molitveni festival mladih pokrenuo je 1990. godine pokojni fra Slavko Barbarić, okupivši te godine stotinjak mladih, i nekoliko svirača s gitarom i pjevača. Festival se održavao i tijekom ratnih godina. Poslije rata svake godine broj sudionika se povećavao, te prerastao brojna druga međugorska okupljanja.

Svi dani Mladifesta bit će obilježeni predavanjima, pjesmom, svjedočanstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.