Vlado Čutura – ‘Braniteljsko zajedništvo putokaz hrvatskoga dostojanstva’

Glas Koncila, Zagrebački institut za kulturu zdravlja i Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata organiziraju predstavljanje najtraženije knjige Glasa Koncila u mjesecu kolovozu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o knjizi novinara Glasa Koncila Vlade Čuture ‘Braniteljsko zajedništvo putokaz hrvatskoga dostojanstva’, objavljena povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, a koja ukoričuje novinarske priloge Glasa Koncila koji su nastali posljednjih godina te neke dosad neobjavljene tekstove, koje povezuje nit žrtve i slobode, domoljublja i čovjekoljublja izborenih u Domovinskom ratu.

Predstavljanje knjige održat će se u prostorijama Udruge Specijalne policije, Trg žrtva fašizma 1, u utorak, 13. listopada, s početkom u 17 sati.

Knjiga, podijeljena na četiri velike cjeline, ukoričuje novinarske priloge Glasa Koncila koji su nastajali posljednjih godina te više dosad neobjavljenih tekstova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva cjelina, “Oslobođenje koje je prokrčilo put”, donosi homiliju kardinala Josipa Bozanića održanu 16. studenoga 2012. u zagrebačkoj prvostolnici, na misi zahvalnici nakon oslobođenja i povratka u domovinu hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača.

U sljedećim cjelinama, “Svjedoci puta zajedništva” i “Susreti na putu zajedništva”, u susretima i razgovorima hrvatski branitelji svjedoče da je sloboda dragocjenost koja je izborena žrtvom, a danas mora biti u jedinstvu s odgovornošću prema današnjim i budućim naraštajima.

Zadnja cjelina, “Stručnjaci potpore na putu zajedništva”, donosi i razgovore sa stručnjacima koji svojim znanjem pomažu posebno hrvatskim braniteljima i drugim stradalnicima Domovinskoga rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.