Vrgoč: ZKM ucrtao Hrvatsku na kazališnu kartu Europe

Ravnateljica zagrebačkoga kazališta mladih (ZKM) Dubravka Vrgoč danas je na konferenciji za novinare istaknula kako je ZKM u proteklom desetogodišnjem razdoblju ucrtao zemljovid Hrvatske na kazališnu kartu Europe, ocijenivši kako je to kazalište uvijek ulazilo u dijalog sa svojim vremenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubravka Vrgoč, koja od 1. rujna odlazi na mjesto intendantice Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, svojem dosadašnjem kazalištu poželjela je u budućnosti još bolje rezultate, više uspjeha i nagrada, ali i napomenula da odlazi u “kazalište za koje ne zna kakvo će biti”.

Podsjetila je da je ZKM u proteklih deset godina, od kazališne sezone 2004./2005., imao 67 premijera te 20 stranih i 24 domaće koprodukcije dok je s Akademijom dramske umjetnosti ostvarilo deset suradnji.

Vrgoč je istaknula da su u ZKM-u izvođeni tekstovi domaćih autora koji dramskim djelima reagiraju na probleme društva u kojem živimo te da je kazalište u proteklih deset godina bilo otvoreno prema svom gradu i svojim građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U okviru ciklusa Europsko kazalište u ZKM-u, koji je pokrenut 2006., gostovalo je 50 kazališta sa 63 predstave”, rekla je Vrgoč.

Dodala je također da je kazalište bilo na 219 domaćih i inozemnih gostovanja. Gostovalo je u SAD-u, Čileu, Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Švicarskoj, Rusiji, Austriji, Italiji, Finskoj, Češkoj, Bugarskoj, Litvi, Kostarici, Mađarskoj, Portugalu, Velikoj Britaniji, Rumunjskoj, Poljskoj, Slovačkoj i drugim zemljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.