Warrenu Beattyju nagrada za životno djelo u New Yorku

Foto: Snimka zaslona

Nakon više od pedeset godina u Hollywodu, oskarovac Warren Beatty dobio je u srijedu nagradu za životno djelo Muzeja pokretnih slika u New Yorku, uoči premijere njegova prvog filma u zadnjih petnaest godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beatty (79) je počeo karijeru počeo pedesetih godina na televiziji, a potom je diplomirao glumu i proslavio se 1967. kao glavni glumac i producent u filmu “Bonnie and Clyde”, jednom od antologijskih u povijesti američke kinematografije.

U novom filmu, romantičnoj drami “Rules Don’t Apply” u kojoj se pojavljuje i kao scenarist te redatelj, Beatty utjelovljuje milijardera Howarda Hugesa i bit će mu to prva uloga u zadnjih 15 godina te prva režija od komedije “Bulworth” iz 1998.

Pojavivši se na svečanosti s glumicom Annette Bening, koja mu je supruga posljednjih 25 godina, Beatty je rekao da mu je obitelj važnija od holivudskih postignuća, uključujući brojne nominacije za Oscara i Zlatni globus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ona je najljepša stvar koja mi se ikad dogodila”, izjavio je pokazujući na Bening.

“Imamo četvero djece, a to je bolje od bilo kojeg od 50 filmova…, zapravo svako dijete je bolje nego stotinu filmova”, rekao je Beatty.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.