Zagreb: U subotu humanitarni koncert za Marijine obroke povodom 20. godišnjice osnutka Župe bl. Alojzija Stepinca

Foto: Marijini obroci

Marijini obroci humanitarna su organizacija koja u najsiromašnijim zajednicama svijeta uspostavlja program prehrane u školama s ciljem privlačenja kronično gladne djece u učionice. Djeca u tim zajednicama najčešće izbivaju iz škole kako bi radili, prosili ili tražili hranu u smeću, time ne dobivaju obrazovanje u najvažnijoj dobi kada bi im samo znanje pružilo izlaz iz siromaštva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijini obroci Hrvatska djeluju od 2009. godine, te su do sada, zahvaljujući podršci Hrvata, osigurali da svakodnevno oko 25.000 djece prima svakodnevni obrok od čega se više od 11.500 djece nalazi u 15 škola za koje je udruga odgovorna osigurati dnevne školske obroke.

Povodom 20. godišnjice osnutka Župe bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici u Zagrebu, u subotu 26. siječnja s početkom u 20 sati organizira se humanitarni koncert na kojem će se skupljati donacije za humanitarnu organizaciju Marijini obroci. Koncert će se održati u Osnovnoj školi Jure Kaštelan na adresi Vladimira Ruždjaka 2 a. Svoje glazbene talente tu će večer Marijinim obrocima darovati mješoviti župni zbor i studenti Muzičke akademije i Instituta za crkvenu glazbu.

Pozivamo sve podupiratelje Marijinih obroka da se odazovu pozivu i kroz glazbenu večer pridonesu ostvarenju vizije humanitarne organizacije da niti jedno dijete na svijetu ne mora biti gladno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 120 kuna.

O Marijinim obrocima

• Marijini obroci jednostavna su ideja koja djeluje. Organizacija osigurava jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja kako bi privukla kronično siromašnu djecu u učionice, gdje dobivaju obrazovanje koje će im u budućnosti biti izlaz iz siromaštva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• Marijini obroci hrane gladnu djecu svakog školskog dana na četiri kontinenta, u zemljama poput Malavija, Liberije, Kenije, Sirije, Zambije, Haitija, Ugande, Južnog Sudana, Tajlanda i Indije.

• Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 120 kuna.

• Istraživanja u Malaviju pokazuju da se u školama gdje se poslužuju Marijini obroci glad smanjuje, broj upisane djece raste, djeca redovitije pohađaju nastavu, broj ispisanih se smanjuje kao i izostanci, koncentracija na nastavi je poboljšana, rezultati su bolji, roditelji su manje zabrinuti, a djeca su sretnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• Kampanja Marijinih obroka započela je 2002. godine kad je Magnus McFarlane-Barrow posjetio Malavi u vrijeme velike gladi i tamo upoznao majku koja je umirala od AIDS-a. Kad je Magnus upitao njenog najstarijeg sina Edwarda koje su njegove ambicije u životu, on je jednostavno odgovorio: “Želio bih imati dovoljno hrane za jesti i jednog dana ići u školu.”

• Marijini obroci obvezuju se potrošiti najmanje 93% od svake donacije izravno za humanitarne aktivnosti. To je moguće zato što većinu posla u organizaciji obavlja vojska predanih volontera – uključujući njih više od 80.000 samo u Malaviju.

• Marijini obroci Hrvatska od 2009. godine do danas zahvaljujući podupirateljima iz Hrvatske imaju otvorenih 15 školskih kuhinja u Liberiji, Malaviju, Beninu i Ekvadoru, gdje svakodnevni obrok prima oko 11.500 gladne djece.

• Posjetite www.marysmeals.hr za više informacija o Marijinim obrocima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.