Američka košarkaška reprezentacija ostala bez još jednog velikog imena: Za Svjetsko prvenstvo otpao i Kyle Lowry,

Foto: fah

Američka košarkaška reprezentacija ostala je bez još jednog velikog imena, jer je s popisa kandidata za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini otpao i Kyle Lowry, razigravač aktualnih NBA prvaka Toronto Raptorsa, koji se nije na vrijeme uspio oporaviti od operacije na palcu lijeve ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nadao sam se da ću dobiti dopuštenje i biti spreman za turnir, ali nisam dobio dopuštenje za potpuno uključivanje u košarkaške aktivnosti. Nadao sam se da ću se moći staviti na raspolaganje svojoj zemlji u lovu na zlato na nadolazećem turniru. Volim igrati za američku reprezentaciju, ali ovu akciju moram propustiti i navijati za momčad od kuće”, napisao je Kyle Lowry u poruci na Instagramu.

Dan prije Lowryja s popisa mogućih kandidata za nastup u Kini povukao se i Marvin Bagley III iz Sacramento Kingsa pa će Gregg Popovich morati otpisati samo trojicu kako bi dobio konačan sastav od 12 igrača koji će od 31. kolovoza do 15. kolovoza pokušati osvojiti treći uzastopni naslov košarkaškog svjetskog prvaka, što do sada nije uspjelo nijednoj reprezentaciji.

Na popisu kandidata s kojeg će Popovich birati ostalo je ovih 15 imena: Harrison Barnes (Sacramento Kings), Jaylen Brown (Boston Celtics); De’Aaron Fox (Sacramento Kings), Joe Harris (Brooklyn Nets), Kyle Kuzma (Los Angeles Lakers), Brook Lopez (Milwaukee Bucks), Khris Middleton (Milwaukee Bucks), Donovan Mitchell (Utah Jazz), Mason Plumlee (Denver Nuggets), Marcus Smart (Boston Celtics), Jayson Tatum (Boston Celtics), P. J. Tucker (Houston Rockets), Myles Turner (Indiana Pacers), Kemba Walker (Boston Celtics) i Derrick White (San Antonio Spurs).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki izbornik konačnu odluku može odgađati sve do dva dana prije početka prvenstva, a pod velikim je upitnikom i nastup Marcusa Smarta, koji se također oporavlja od ozljede.

Nakon četverodnevnog treninga kampa u Las Vegasu američki reprezentativci su dobili tri dana odmora i ponovno se okupljaju u utorak u Los Angelesu, a u noći s petka na subotu po srednjoeuropskom vremenu u Anaheimu će odigrati prvu pripremnu utakmicu u kojoj će im suparnik biti Španjolska.

Završni dio priprema američka reprezentacija će odraditi u Australiji, od 19. do 24. kolovoza u Melbourneu te od 25. do 28. kolovoza u Sydneyju. U tom će razdoblju Popovichevi odabranici odmjeriti snage s reprezentacijom Australije 22. i 24. kolovoza te s reprezentacijom Kanade 26. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Svjetskom prvenstvu reprezentacija SAD-a je u skupini s Turskom, Češkom i Japanom, a Amerikanci će prvu utakmicu odigrati 1. rujna protiv Čeha. Dvije najbolje reprezentacije će se plasirati u drugi dio grupne faze i spojiti se s dvije najbolje reprezentacije iz skupine F u kojoj su Grčka, Novi Zeland, Brazil i Crna Gora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.