Reakcije iz Münchena: Zašto Ivan Perišić, kao jedan od najboljih igrača jedne od najboljih reprezentacija svijeta, nije dovoljno veliko pojačanje za Bayern?

Foto: Twitter

Jedan od najboljih hrvatskih nogometaša, Ivan Perišić, prošao je liječnički pregled, sve ostalo samo je formalnost. Naime, na redu je potpis za Bayern. Prvak Njemačke, kojeg trenira bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, angažirao je Perišića u sklopu jednogodišnje posudbe iz Intera, no, nakon isteka sezone hrvatski igrač trebao bi ostvariti ”puni” transfer u Bayern vrijedan oko 25 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, prema pisanju nekih njemačkih medija, dolazak jednog od najboljih igrača hrvatske reprezentacije, koja je na prošlom Svjetskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju, dok je Njemačka, primjerice, ispala već u grupnoj fazi turnira, nije izazvao veliko oduševljenje u Muenchenu.

Nije tajna da su nakon umirovljenja legendarnih Robbena i Riberyja čelnici Bayerna krenuli u potragu za pojačanjima, posebno na krilnim pozicijama u momčadi, najavljivali su se dolasci Sanea, Dembelea, Ziyecha, mladih i talentiranih igrača, no, stigao je Ivan Perišić, koji ima trideset godina i koji je otpisan u Interu. Njemački novinari i navijači nisu pretjerano oduševljeni dolaskom hrvatskog nogometaša, ne vjeruju da će dolazak Perišića gurnuti Bayern prema željenom cilju, osvajanju Lige prvaka. Realno govoreći malo je vjerojatno da bi se ovakav desetkovani Bayern mogao ozbiljno uhvatiti u koštac s Barcelonom, Liverpoolom, Juventusom… u borbi za najvredniji klupski trofej u Europi. No, vrijeme će pokazati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stranu Ivana Perišića stao je trener Bayerna i bivši hrvatski izbornik, Niko Kovač, koji vrlo dobro poznaje hrvatskog reprezentativca.

“Potpuno je neumjesno Perišića kritizirati zbog njegovih godina. Nije bitno koliko je netko star nego koliko je kvalitetan. Tako se igrač osjeća loše prije nego što je potpisao i zaigrao za Bayern. Lako je kritizirati Perišića. Svaki nogometaš zaslužuje poštovanje. Ne smijemo gledati koliko koji igrač ima godina, moramo gledati što su postigli u karijeri i kako nam mogu pomoći.”

Dolazak Perišića komentirali su i neki igrači Bayerna, koji su prošlog tjedna na sastanku s vodstvom kluba izrazili ljutnju jer Bayern ne dovodi, kako kažu, ”prava pojačanja”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golman Manuel Neuer je o hrvatskom nogometašu rekao:

Perišić jako dobro poznaje Bundesligu i može igrati na nekoliko pozicija u napadu. Uvjeren sam da ćemo i u novoj sezoni imati dobru momčad. Raspravljali smo s vodstvom kluba o tome i uvjeren sam da će dovesti još igrača.”

David Alaba bio je daleko jasniji “Perišić nam donosi puno iskustva. Vješt je s obje noge i dobar u igri glavom. Zna igrati na najvišoj razini i pomoći će nam. Ali čelnici kluba znaju da moraju dovesti vanserijske igrače.”

Dakle, jedan od najboljih igrača prošlogodišnjeg SP-a u Rusiji nije dovoljno ”veliko” pojačanje za Bayern, a bili bi to igrača koji se zapravo na prvenstvu u Rusiji nisu ni vidjeli. Čudna neka logika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.