Ana Jelušić: ‘Jako je važno imati poslovni cilj izvan sporta jer nikada ne možeš biti siguran kada će doći kraj tvojoj karijeri’

Foto: Instagram

Studentima KIF-a govorili su bivši olimpijci, umirovljena skijašica Ana Jelušić (32), inače suradnica MOO-a, i negdašnji boksački as Željko Mavrović (50).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dobrih šest mjeseci nalazila sam se u rupi bez dna jer sam došla iz privilegirane pozicije, iz onoga u čemu sam bila među najboljima, a odjednom sam morala početi sve iz početka. Moje je pravilo bilo da ću raditi godinu dana bilo što pa ćemo vidjeti ide li mi to ili ne. Čak sam isprobala neke stvari za koje sam shvatila da ih ni u snu ne želim raditi, no i one su mi dale jednu širinu. Jako je važno imati poslovni cilj izvan sporta jer, nažalost, nikada ne možeš biti siguran kada će doći kraj tvojoj karijeri. S druge strane, važno je znati iskoristiti svoj sportski uspjeh, kontakte i poznanstva kako bi ta tranzicija bila lakša”, rekla je Ana, piše Večernji list.

“Ja sam seljačko dijete i kao klinac sam skupljao papir i boce da bih si tako nešto zaradio jer nisam imao roditeljski džeparac. Ja sam za džeparac čuo da negdje postoji, no imao sam za jesti, piti i spavati i to mi je bilo dovoljno. I kada sam se počeo baviti boksom meni je bilo jasno da ću nakon karijere morati nešto raditi. Negdje potkraj karijere počeo sam razmišljati kako da, društveno odgovorno, promičem makrobiotičku filozofiju, pa sam posljednji meč odradio puno lošije nego što mislim da sam mogao i tako i završio karijeru jer sam već bio mislima u nečemu drugome. Sa 41 godinom opet sam počeo ozbiljno trenirati jer mi je to donosilo unutarnji mir i psihofizičko zdravlje potrebno da te zahtjevne trenutke lakše prebrodim. A radilo se o tome da sam morao likvidirati neke od svojih tvrtki, pri čemu sam morao otpustiti više od 100 ljudi i to mi je bilo jako teško učiniti. Glavna firma Eko imanje Mavrović i dalje postoji, ali sam je prodao za vrlo malo novca. Do početka recesije imao sam posao koji je donosio prikazane dobiti od preko pola milijuna eura godišnje, a imao sam i podignutu dobit od više milijuna eura. I umjesto da sam sebi kažem stavi to na stranu i pričekaj, ja sam išao spašavati firmu i radna mjesta u čemu, na koncu, nisam uspio”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.