Ante Ćorić šuti: Hoće li mlada ‘zvijezda’ ostati do zime u Maksimiru?

Foto: fah

Iako Ante Ćorić želi u Englesku, odnosno Manchester City, Liverpool, pa čak i Tottenham, vrlo je izgledno kako se njegovi planovi neće baš ostvariti, naime, investicijski fond koji zastupa 19-godišnjeg nogometaša Dinama, kome mnogi zamjeraju aroganciju sličnu onoj za kakvu je talentiran Alen Halilović, ima druge planove, oni prije svega žele da Ćorić igra, a ne da sjedi na klupi. Mnogi tvrde da bi u jednom Cityju Ćorić, koliko god bio talentiran, bio na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski klubovi navodno za Ćorića nude 15 milijuna eura izgledno je da u prvih godinu dana ne bi igrao s obzirom kako su klubovi koji su zainteresirani za Ćorića već krcati velikim zvijezdama koje pokrivaju mjesto na kojem inače u momčadi igra Ćorić. Shvatili su to oni koji su od njega stariji te ga žele preusmjeriti na neku drugu “lokaciju”, gdje bi vjerojatno bio standardan igrač i ne bi sjedio na klupi, što Ćoriću ne treba u godinama koje su presudne za njegov razvoj i nogometnu karijeru. Zanimljivo da se Ćorić uopće ne oglašava, dok je sve, čini se, u rukama onih koji ga zastupaju. Teško će Ćorić nametnuti svoj stav iskusnim igračima koji odlučuju o nastavku njegove karijere, iako, naravno ima pravo odlučiti o nastavku svoje karijere, ali onda će se sam nositi s posljedicama svoje odluke. Ako bi odluka bila kriva vrlo lako bi mogao ostati bez SP-a u Rusiji 2018.

Prema pisanju engleskih medija Ćorić bi mogao otići u Portugal ili neke španjolske klubove koji nisu u samom vrhu španjolskog nogometa, ali koji su itekako poznati u Europi, poput Seville, dok se u Portugalu spominju Porto, Benfica, Sporting.  Radi se o velikim klubovima, koji se bore u Ligi prvaka ili za Ligu prvaka, ali koji puno ranije pružaju prigodu mladim igračima iz razloga što su i sami osuđeni na prodaju.

Zadnju riječ će ipak reći Dinamo, u Dinamu znaju da njihove apetite ne mogu zadovoljiti portugalski klubovi, dok bi to engleski velikani mogli.  Kako je Dinamo plasmanom u Ligu prvaka zaradio novac koji bi mogao zaraditi transferom mladog Ćorića tako se Dinamu i ne žuri previše, ako je Ćorić ono što smatraju u Maksimiru njegova će cijena na nogometnom tržištu samo rasti. Vjerojatno će se čekati do idućeg prijelaznog roka – zimskog. Prije nego što se nedavno mislilo još jedan mladi dragulj Dinama, nakon Pjace i Roga, napustiti će Maksimir. Nažalost, pojačanja još ne pristižu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.