Dinamo definitivno gradi stadion: Savjetnik Zdravko Mamić nositelj ove za mnoge povijesne ideje!

Foto: GNK Dinamo

Iako je prije dva dana trener Dinama, Zlatko Kranjčar, kao jedna od najvećih Dinamovih legendi svih vremena, na informaciju koja je procurila u javnost i prije nego što su se Sportske novosti pohvalile ekskluzivom, rekao na mogućnost da klub krene u gradnju vlastitog stadiona, a koji bi bio na nekoj drugoj lokaciji, a ne u Maksimiru, da je tako nešto nezamislivo, odnosno da je Maksimir nezamjenjiv, očito je kako se ipak radi o čvrstoj odluci čelništva kluba s obzirom da će navodno danas o tome raspravljati i Skupština Dinama, naravno, daleko od očiju i ušiju navijača.  Iako je Dinamo udruga građana, dakle, formalno neprofitna udruga, odluku je čelništvo donijelo bez neke ozbiljnije rasprave.  Ne pita se puno ni Zlatka Kranjčara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje bi trebao biti izgrađen stadion koji bi bio multifunkcionalan, i samo Dinamov, još uvijek nije poznato, spekulira se da se radi o lokaciji izvan grada, točnije na periferiji, što će biti s Maksimirom također se ne zna.  Sportske novosti u razgovoru s Mirkom Barišićem “saznaju” da je definitivna odluka pala, odnosno da se kreće u izgradnju stadiona, problem je, tvrdi Barišić, zemljište. Naravno, nije baš teško dobiti ekskluzivu ako ste iz Sportskih novosti s obzirom kako je kontroverzni odvjetnik Marijan Hanžeković većinski vlasnik EPH. Svakome je, naravno, jasno što to znači, kao što je jasno zašto su izdanja pod kapom EPH promijenila uređivačku politiku nakon odlaska jednako kontroverznog Ninoslava Pavića. No, to je neka druga tema.

To ipak u čitavoj ovoj priči nije najbitnije, važno  je reći da su se obistinila nagađanja onih koji uporno tvrde da iza čitavog projekt izgradnje novog stadiona stoji savjetnik, kao nositelj takve ideje. Danas savjetnici imaju vrlo veliku moć te mogu biti nositelji koječega, poglavito u sportu te politici. Dakle, nositelj ideje izgradnje novog samo Dinamovog stadiona je Zdravko Mamić, kome se takva ideja godinama motala po glavi dok nije dobila konkretne obrise.

Treba li Dinamu, kao klubu koji skoro redovito igra Ligu prvaka i koji je svake godine u europskim kupovima do Božića, a s obzirom na stanje u Maksimiru te ukupno gospodarsku situaciji, novi stadion? Apsolutno, stadion u Maksimiru, ako se konačno potpuno ne renovira, što bi koštalo skoro više nego gradnja novog stadion, sve više podsjeća na arheološko natjecanje nego na stadion novog, modernog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, s obzirom tko je nositelj ideje gradnje novog stadiona, navijači neće s oduševljenjem takvu ideju, iako ona u suštini nije loša, posebno ako će se realizirati bez kune proračunskog novca, kako Grada Zagreba tako, naravno, i hrvatske države, iako mnogi ne vjeruju u tako nešto već smatraju da Mamić već ima određenu ideju s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem u tandemu gdje bi ta “atraktivna” lokacija bila na kojoj bi se gradio stadion.

Izgradnja stadiona nije mali i jeftin projekt, za tako nešto je potrebno puno novaca, dok istovremeno klub rasprodaje sve talente i svoje igračke dragulje, a ne dovode nova pojačanja, u osvit Lige prvaka. Skuplja li Dinamo novac za stadion? Nakon rasprodaje postavlja se pitanje tko će igrati na tom novom multifunkcionalnom stadionu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.