Asanović: “Nikad boljeg nogometa na prvenstvu, a Kovača se isuviše napada”

Dok smo tužni zbog eliminacije Hrvatske sa svjetske smotre ipak možemo uživati u sjajnom nogometu i ugodnim iznenađenjima kojima svakodnevno svjedočimo. Mnogi ovo prvenstvo smatraju najboljim do sada, efikasnost je izvrsna, prikazani nogomet je pun ritma, preokreta, sjajnih poteza. Najkraće rečeno – atraktivan i lepršav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne sjećam se da sam ikada gledao tako dobar nogomet na Svjetskom prvenstvu, priča nam legendarni član “vatrene” generacije iz 1998. godine Aljoša Asanović.

– Nogmet je sjajan, čak i ima previše golova. Ha, šalim se, ali da se igra izvanredno, brzo i dobro – istina je. Ovo je uistinu nogomet za uživanje. Meni se jako sviđa što ima prvorazrednih iznenađenja, dodaje naš bivši reprezentivac.

Apostrofirao nam je Asanović priču u Kostarici koja je u dramatičnoj utakmici nadviisla Grčku, igrajući sat vremena s igračem manje protiv Grčke koju je na kraju dotukla izvođenjem jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kakva je to bila srčanost i hrabrost Kostarikanaca. Vrijedilo je pogledati tu utakmicu. Kostarika je najprije sredila Urugvajce, pa Talijane, potom im ni Englezi nisu mogli ništa, da bi se na kraju obračunali s jako dobrom grčkom momčadi. I sve to nikako ne može biti slučajno!

Od ostalih iznenađenja naš sugovornik navodi izvrsne partije Meksika, nevjerojatno brzu i kvalitetnu igru Kolumbije, sjajan otpor Čilea Brazilu…

– Očito je da se južnoameričke momčadi bolje snalaze u domaćoj klimi, no to ne mora ništa značiti za konačnu prognozu tko će biti svjetski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Asanović drži da je Meksiko odigrao izvrstan turnir i da ga je samo nedostatak sreće spriječio da ode i dalje u natjecanju.

– Nije Meksiko igrao izvanredno samo protiv nas, nego je u svim ostalim utakmicama bio jako dobar, i s Kamerunom, Brazilom i na kraju s Nizozemskom.

O Hrvatskoj Asanović ima pozitivno razmišljanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moglo se i bolje, ali moglo se lako i lošije. Osobno me smeta progon izbrnika Nike Kovača. Jedan dan ga mediji drže bezgriješnim, drugi dan ga bacaju u blato. Ne može se tako nikoga ocijenjivati i opisivati. Kažu da je neiskusan, pa griješe i najiskusniji, poput Prandellija, iskusnog talijanskog stručnjaka koji je vodio Japan. Držim da je Kovaču nedostajalo malo više podrške. K tome, naletjeli smo na izvrstan Meksiko, na jedno od najugodnijih iznenađenja prvenstva.

Ima i neugodnih iznenađenja, navodi Asanović.

– Od Brazila i kad igra dobro se očekuje više, kamoli ne sada kada igra slabo. Sve nas to iznenađuje, očito je riječ o silnom pritisku domaćeg terena. Tko to nije doživio ne zna za taj osjećaj. Naravno da su razočarali i Talijani i Englezi, njihova je nesretna okolnost izvanredna mala Kostarika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.