Athletic o hrvatskim dresovima: ‘Simbolični za naciju koja se morala krvavo boriti da bi uopće postojala’

Foto: fah

Svjetsko nogometno prvemstvo započet će sljedeće nedjelje utakmicom koju će u skupini A igrati domaćin natjecanja Katar i Ekvador, a Athletic je u svojoj objavi komentirao i dres Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mora da je prilično delikatan posao dizajnirati domaći dres za Hrvatsku. Prvo, riječ je o klasiku, estetskom užitku koji svakome dopušta da nosi odjeću u obliku šahovnice a da se ne osjeća kao da je u ska punk bendu. No u isto vrijeme on je simboličan za naciju koja se morala krvavo boriti da bi uopće postojala, na što treba podsjetiti jer je naša generacija daleko od sukoba u bivšoj Jugoslaviji. Ovaj bi mogao podijeliti ljude jer kvadratići nisu u prvom planu i čini se da nestaju u nasumičnim intervalima, zbog čega pomalo nalikuju na kompjutersku igricu iz 1980-ih. Mi u Athleticu ipak mu dajemo dva palca prema gore. Nezahvalno je varijaciju dodavati klasiku, ali ovdje su uspjeli”, piše o prvoj garnituri.

“Mislite li da netko kome je dan zadatak dizajniranja hrvatskog dresa povremeno čezne za jednostavnom majicom ili prugama, zvijezdom na sredini majice ili čime god – bilo čime samo ne za tim dizajnom s kvadratićima? Nadamo se da ne jer je u pitanju uvjerljiv klasik s primjesom rizika: senzacionalan i ikonički napravi li se dobro, ali doista je lako i napraviti ga loše.

Ovaj pokušaj je negdje između, započinje s kvadratićima na lijevom ramenu koji nestaju prema prsima. Može se vidjeti na što se ovdje išlo, ali dres pomalo nalikuje na majicu kakva se može koristiti u reklamama za čišćenje, kao da je netko s nje obrisao kvadratiće”, pišu o drugoj garnituri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.