Barcelona još uvijek može spasiti sezonu, iako jedan od glavnih krivaca za posrtaje u to ne vjeruje…

Foto: fah

Prema pisanju katalonskih medija poslije sastanka ne baš omiljenog predsjednika kluba Josepa Marie Bartomeua i jednako neomiljenog trenera Quiquea Setiena pala je odluka s kojim će šefom stručnog stožera katalonski klub završiti sezonu koja se u finišu pretvorila u debakl, no, nije do kraja izgubljena. Naime, Barca je nakon nevjerojatnih kikseva ostala bez naslova prvaka koji joj je već bio u džepu te je titulu zapravo prepustila Realu. No, nije ipak sve izgubljeno kad je u pitanju sezona, Barcelona još uvijek ima šanse za osvajanje Lige prvaka, a kad imate Messija uvijek imate i realne šanse otići do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Setien je na klupu Barcelone sjeo u siječnju te u 22 utakmice nije pobjeđivao kad mu je imperativ pobjede visio nad glavom, a veliki klubovi upravo to moraju, pobjeđivati kad je najvažnije, izgubio je utrku za naslov, iako je u jednom trenutku izgledalo da je Katalonci ne mogu izgubiti. Barca je rano ispala iz Kupa kralja. No, kako smo već spomenuli Liga prvaka posljednja je velika ovosezonska prilika Barcelone.

Osmog kolovoza Barcelona na Camp Nou igra protiv Napolija uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka, prva je utakmica završila 1:1 te su Katalonci u prednosti, iako je Napoli ozbiljan protivnik za ranjenu Barcu. Nakon tri tjedna, a za vrijeme uzvrata protiv Napolija, Setien, bez obzira na seriju posrtaja, će biti na klupi Barcelone i imat će priliku uprskati do kraja ono što je, zajedno s igračima, već uprskao. Kad ga je tako dobro krenulo zašto mu ne omogućiti da dovrši svoje remek-djelo? Ako Barca, kako se očekuje, izbaci Napoli u četvrtfinalu, u jednoj četvrtfinalnoj utakmici, u Lisabonu, igrat će protiv boljeg od para Bayern – Chelsea. Izvjesno je da će to biti Bavarci s obzirom na činjenicu da je u prvoj utakmici u Londonu njemački prvak slavio čak s 3:0. Drugim riječima, u četvrtfinalu će Barceloni Bayern biti ozbiljna prepreka. Moguće finale prije finala.  Malo je onih koji vjeruju da će Barcelona, s trenerom kojeg na neki način najveće zvijezde bojkotiraju i javno prozivaju, uspjeti izbaciti Bayern, koji ove sezone, posebno u drugom dijelu, igra sjajno. Setien zapravo na klupi Barcelone ostaje jer u završnici sezone Barca nema adekvatno rješenje, tek će se nakon što sezona završi ozbiljno pozabaviti nasljednikom.

Messi, kako smo već spomenuli, ne podnosi aktualnog trenera. Zapravo Messi je, a ne Setien, gazda Barcelonine svlačionice i za takvu je situaciju odgovorno čelništvo kluba, koje je s vremenom Argentincu dopustilo previše, bez obzira na njegovo nedvojbeno vrhunsko nogometno umijeće. Nakon poraza protiv Osasune 1:2 na Camp Nou, kojim je Barca i definitivno predala Realu naslov, Messi je kao krivca označio trenera, iako je on bio na terenu a Barcelona imala igrača više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Od siječnja do danas smo jako loši”, poručio je Messi bez imalo samokritike. Zanimljiv je odgovor Messija na pitanje može li klub spasiti sezonu izbacivanjem Napolija u osmini finala Lige prvaka.

Argentinac je kazao: 

 “Ma kakav Napoli, s ovakvom igrom ne možemo pobijediti…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, Messu vrši pritisak da se klub riješi trenera i prije kraja sezone, no, od toga, kako stvari stoje, neće biti ništa. Čak i Messijeva moć ima granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.