Bivši tenisač: ‘Ako su Đokoviću odlučili dati izuzeće, onda je tu sve čisto’

tenisač
Foto: snimka zaslona

Alex Corretja, bivši tenisač, a sad stručni komentator Eurosporta, komentirao je situaciju oko Novaka Đokovića i njegovog dolaska u Australiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kakva šteta za sve, a posebno za Novaka. Pogotovo za tenis. Slažete li se s izuzećem ili ne, očito ima i drugih igrača koji su dobili izuzeće, a nikoga nije briga za to, nitko o tome ne govori. Očito je da, budući da je ovo Novak, svi pričaju o njemu”, rekao je za Eurosport, prenosi Tportal.

“Mislim da Novak ima pravo tražiti izuzeće. Ako su mu to odlučili dati, onda je tu sve čisto. To nije bio njegov izbor. Da su rekli ‘ne, oprostite, morate se cijepiti, inače nećete igrati Australian Open’, onda je mogao odlučiti hoće li igrati ili ne, ovisno o tome želi li se cijepiti, što je njegov izbor. Dakle, ako vam se da pravo igrati nakon što ste zatražili izuzeće, onda ste slobodni igrati. Odluku o izuzeću je vrlo teško razumjeti izvana jer nemamo informacije. Trebalo bi biti više transparentnosti sa svih aspekata, uključujući Novaka i turnir. Mnogo je toga što je jako teško razumjeti. Prava je šteta”, dodao je.

“Ovo nije nimalo pomoglo Novakovoj reputaciji, a nije pomoglo ni turniru. Sada je to postalo svjetski problem. Ako idete u zemlju u kojoj postoje ovakva pravila, takva je situacija. Svi daju mišljenje izvana, a da zapravo ne znaju što je istina. Ovo je vjerojatno najgori scenarij za nešto tako ozbiljno kao što je dopuštanje najboljem igraču svijeta da igra na vašem turniru, u zemlji koja je bila vrlo stroga i restriktivna prema svojim građanima”; kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori Australian Opena rekli su a je Đokovićevo liječničko izuzeće odobreno nakon ‘rigoroznog procesa revizije’ koji uključuje dva odvojena neovisna vijeća medicinskih stručnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.