Boksač Josip Bepo Filipi osigurao najmanje broncu za Hrvatsku!

Hrvatski boksač Josip Bepo Filipi pobijedio je u srijedu u četvrtfinalu kategorije do 91 kilograma na Europskim igrama u Bakuu Turčina Bahtrama Muzaffera jednoglasnom odlukom sudaca te plasmanom u polufinale osigurao najmanje brončanu medalju, što je deseto hrvatsko odličje na EI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to dramatična borba u kojoj je daleko iskusniji Muzaffer pokušao ‘prljavim načinom’ izboriti pobjedu. Sudionik OI u Pekingu i Londonu je neprestano tražio klinč i držao Filipija plesavši na rubu javne opomene.

“Bio je to stvarno težak meč. Radi se o vrlo nezgodnom i iskusnom boksaču, stalno se hvatao. Neprestano je tražio klinč. Baci dva udarca i odmah se hvata, kako bih ja što manje mogao raditi. Nakon prve runde se činilo kako je u prednosti. Dao sam sve od sebe, pogotovo u trećoj rundi”, kazao je dečko s Dugog otoka, točnije iz Salija.

Izbornik Marijo Šivolija-Jelica nije bio zadovoljan kako je Bepo otvorio meč. No, u druge dvije runde bio je pravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo je dramatično i teško. Bepo nije otvorio prvu rundu kako smo se dogovorili s lijevim krošeom. Stalno je išao desno, silio je. Možda je nervoza učinila svoje. Drugu i treću rundu je radio kako treba, iako je teško boksati protiv Turčina koji je dosta ‘prljav’ i nezgodan. Trebao je dobiti javnu opomenu zbog stalnog držanja. Na kraju je sve bilo odlično, medalja je tu”, kazao je Šivolija-Jelica.

Oba boksača su nakon meča završila na šivanju. Turčin zbog pucanja arkade, a Filipi zbog posjekotine na kapku. Liječnici su ga šivali barem pola sata.

“Doktori su lijepo sanirali ozlijedu, vjerujem kako će do polufinala biti sve OK. Rekao je doktor da će šavovi izdržati”, dodao je Filipi koji će finale loviti protiv Ukrajinca Gevorga Manukiana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sada imam dva dana odmora, a u petak je borba za finale protiv jakog Ukrajinca.”

Filipi je prije dvije godine na Mediteranskim igrama u Mersinu osvojio srebro. Sada ima osiguranu broncu.

“U kući je to već peta medalja. Brat Toni, koji je također boksač, ima ih tri, a ja dvije. Nadam se da ću ga stići”, dodao je sa smiješkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.