Burić: Oprezan sam, svakog protivnika treba respektirati! Milović: Estonce nećemo podcijeniti!

Hajduk je u prvom pretkolu Europske lige izvukao estonsku Sillamäe Kalev. Izbjegli su Bijeli klubove s ovog područja, kao i kazahstance, koje nisu priželjkivali zbog napornog putovanja. Trener Hajduka Damir Burić rekao je nakon ždrijeba za službenu stranicu kluba, da će biti zadovoljan ždrijebom tek kad prođu dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jesam li zadovoljan ždrijebom?! Pa bit ću zadovoljan ako prođemo. Najvažnije je da se dobro pripremimo za protivnike koji nas čekaju i da dobijemo sve potrebne informacije” – izjavio je novi trener splitskog velikana.

Estonce još nisu upoznali do kraja. Radi se na prikupljanju materijala, studiozno će Burić i suradnici sve proučiti, od načina igre pa sve do sitnih detalja.

“Što se tiče Estonaca kod njih prvenstvo traje, tako da su već uigrani što se tiče taktike i organizacije momčadi. Probat ćemo vidjeti jednu njihovu utakmicu uživo. Igraju u subotu kod kuće, ali imat ćemo uvid i u njihove utakmice koje su igrali u ovoj sezoni. Oprezan sam jer smatram da svakom protivnika treba respektirati”, prokometirao je protivnika trener Burić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Goran Milović djelomično je zadovoljan jer su izbjegli Kazahstance, ali opet će imati dugačak put, na sjever Europe: “Molili smo Boga da ne bude Kazahstan iako će i ovo biti putovanje od tri sata avionom. Nismo željeli niti da bude netko s prostora bivše Juge, to su onda posebno vruće utakmice.”

Iako nisu protivnik od kojeg treba strahovati, jer im protivnici u kvalifikacijama redovito uvale po 9 ili 10 komada u dvije utakmice, Milović je istaknuo: “Estonce nećemo podcijeniti. Stožer će sigurno sve analizirati da dobijemo širu sliku.”

Poznati su potencijalni protivnici Hajduka u drugom pretkolu Europske lige. Ako Bijeli prođu dalje, a trebali bi, čekat će ih bolji iz dvoboja Islanđana i Slovenaca, odnosno Vikingura i Kopra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Koper smo jako dobro upoznali na zimskim pripremama. Izgubili smo tada od njih, ali to nije realna slika odnosa snaga dviju momčadi danas. O Vikinguru zasad nemamo informacija, ali sigurno da ćemo pratiti njihove utakmice i da ćemo imati sve detalje. U svakom slučaju smatram da smo i prvom, a i u drugom kolu dobili protivnike koje možemo proći”, poručio je kapetan Hajduka Goran Milović za Hajduk.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.