Čelnici Eurolige uvjetuju nastup Cibone s rješavanjem dugova

Cibona je nastupom u finalu završnog turnira ABA lige osigurala plasman u Euroligu da bi kasnije u dvoboju sa Cedevitom postala i regionalni prvak. Ipak, zbog teškog financijskog stanja zagrebačkog košarkaškog kluba lako se može dogoditi da Cibona ne nastupi u najkvalitetnijem europskom košarkaškom natjecanju…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je to predsjednik Eurolige, Jordi Bartomeo.

– Cibona je u veoma teškoj financijskoj situaciji. Nećemo do kraja sezone znati hoće li ispuniti uvjete za Euroligu, ali sigurno nećemo čekati posljednji trenutak i kraj lipnja. Stalno razgovaramo s Cibonom. Još prošle godine smo razgovarali. Očekujemo da pokušaju riješiti te probleme. Ako ne ispune uvjete, neće igrati. Zadnji rok je 13. lipanj.

Ako bi Cibona nakon svega ipak odustala otvorila bi se mogućnost da se Crvena zvezda izravno plasira ili da Partizan sudjeluje u kvalifikacijama za Euroligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, predsjednik Cibone Ivica Lovrić već dugo tvrdi:

– Riješit ćemo dugove koje još imamo i nećemo dovesti nastup u Euroligi u pitanje. Jedino što ima smisla, kad stabilizirate i spašavate Cibonu je da Cibona jednog dana opet igra Euroligu. Mi smo to ostvarili nakon tri godine i ne vidim nikakvog razloga zašto Cibona iduće sezone ne bi igrala Euroligu.

Ipak, posve je jasno da bez pomoći Grada Zagreba Cibona neće moći sanirati svoje minuse i veoma lako se može dogoditi da izborena Euroliga ostane samo san. Cibona duguje osam milijuna kuna bivšim igračima. Ako se ne podastru dokazi da su ti dugovi sanirani ili na putu rješavanja sigurno je da Euroliga neće pristati na nastup Cibone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.