Čilićev trijumf nad Federerom dokaz je da ima vrhunskog trenera – Gorana Ivaniševića

Hrvatski sport pokazuje svoju žilavost. I životvornost. Svježi uspjeh našeg Marina Čilića koji je u senzacionalnoj partiji polufinalnog dvoboja Otvorenog prvenstva SAD dotukao Rogera Federera opčinila je sportski svijet. Bila je to igra mačke i miša, kolikogod to pretenciozno zvučalo. Čilić je “riješio” Federera u tri seta, ne dopuštajući mu ni nadu u povoljan ishod, plasman u finale…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkud takva promjena u Čilićevim nastupima i formi. Ponajprije, Čilić je sazrio i kao sportaš i kao čovjek. K tome, pun je snage, elana i želje za dokazivanjem nakon nezaslužene kazne zbog navodnog korištenja dopinga. Iako je nepravedno, dokazano, suspendiran na devet mjeseci Čilić se vratio tenisu jači nego ikad prije.

Već su i prethodni njegovi nastupi bili drugačiji nego prijašnjih godina. Iako sam voli spomenuti inat i dišpet njegovi dobri nastupi nisu samo inicirani takvim osjećajima. Čilić je za vrijeme suspenzije trenirao više i bolje nego ikada. I to s novim trenerom, Goranom Ivaniševićem. Koji mu uistinu ima što pokazati, njegova sjajna karijera koja je okrunjena trijumfom na Wimbledonu 2001. godine i danas se prepričava u teniskim krugovima širom svijeta. Ivanišević je nakon trijumfa Čilića nad Federerom zbog svoje karizmatičnosti odmah bio pod paskom medija.

“Čovjeka kojeg trenira baš Goran Ivanišević Federer nije smio podcijeniti”, napisao je jedan novinar odmah nakon polufinalnog dvoboja US Opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cijeloj priči hrvatski sport i tenis nije dobio Marina Čilića kao dokazanog vrhunskog tenisača. Ni slučajno. Uz Čilića hrvatski sport dobio je i dokazanog vrhunskog teniskog trenera, Gorana Ivaniševića.

Dobit Čilićevog trijumfa je, dakle, dvostruka. Time je sreća i korist za hrvatski sport veća!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.