Da kapetan Darijo Srna odlazi nakon Eura znalo se još 2014.

Da će kapetan Vatrenih, Darijo Srna, reći zbogom hrvatskoj nogometnoj  reprezentaciji nakon Eura 2016 znalo se još tamo 2014. godine nakon neuspjeha naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Darijo Srna tada je novinarima nedvosmisleno nagovijestio odlazak poslije Francuske, ako se Vatreni plasiraju. Hrvatska je izborila Eura, na njemu Darijo igra kao u najboljim danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EURO2016: Hrvatska - Španjolska

Naravno, ne radi se ni o kakvom bojkotu, ne radi se čak ni o zasićenosti, jednostavno riječ je o godinama. Darijo Srna ima 34 godine, kao odgovoran čovjek, vrhunski sportaš, profesionalac, kao nogometaš koji je već 13 godina dio vatrene karavane, Srna vrlo dobro zna kako reprezentacija diše i što Vatrene čeka u godinama koje dolaze.  Naime, nakon Eura u Francuskoj na redu su dva mjeseca odmora, i odmah potom nova borba, novi ciklus kvalifikacija, dugotrajan, mukotrpan, opterećen činjenicom da će zbog kazne Uefe Vatreni igrati nekoliko utakmica bez navijača. Na redu su kvalifikacije za SP u Rusiji 2018.

Kako je plasman na Svjetsko prvenstvo, bez obzira na okolnosti, uvijek imperativ hrvatskog nogometa tako je Srna shvatio i sam da taj proces više ne može izdržati. Obveze u klupu i reprezentaciji u godinama u kojima je Srna teško je spojiti, pogotovo ako je čovjek svjestan da više u takvim uvjetima ne može dati ono što je dosad pružao.  Neki su mediji inzistirali na Srninom povlačenju i prije Eura, srećom, do toga nije došlo, svoje zadnje veliko natjecanje u nacionalnom dresu kapetan je odlučio odigrati u velikom stilu – kapetanski.  Ugledni strani mediji uvrstili su ga u najbolju momčad prvog dijela Europskog prvenstva, što samo dokazuje koliko je Srna, unatoč obiteljskoj tragediji koja ga je pogodila, “unutra”, koliko mu je stalo do vatrenog dresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DARIJO SRNA SUZE

Europsko prvenstvo u Francuskoj Srna igra, kako je sam rekao, i zbog posljednje želje svog oca, da će ostati do kraja s dečkima pokazale su i njegove suze uoči utakmice protiv Češke.  Darijo Srna niti na jednoj utakmici Vatrenih nije bio najbolji pojedinac utakmice, barem ako pogledamo ocjene sportskih novinara, ali je zato na svim utakmicama Eura bio među najboljima. Standardno odličan.

Nažalost, neće otići “samo” Srna, već će nakon Rusije 2018. otići mnogi, jedna generacija, koju će mnogi nazvati “Modrićevom generacijom”, završiti će svoj put kojim će nastaviti drugi, mlađi.. To je život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.