Dalić nakon Cipra: Puno smo šansi promašili, ali nismo gubili strpljenje

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je 7. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru kao gost svladala Cipar sa 3-0 (1-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Utakmica je bila teška i tvrda. Puno smo šansi promašili, ali nismo gubili strpljenje, rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

– Čestitam ekipi. Bili su strpljivi i koncentrirani. Nije lako sve istrpjeti, kad puno promašiš, ali mi nismo gubili glavu. Stalno smo bili ti koji su nametali ritam, šutirali i sretan sam kako su dečki igrali, dodao je.

Osvrnuo se na igru debitanta Stanišića, Perišića i Kramarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Stanišić je ušao u utakmicu rezervirano. Prva lopta koju je imao pogriješi je i to ga je sigurno malo obeshrabrilo, ali se kasnije vratio. Igrao je dobro. Znali smo da neće puno prema naprijed donijeti, ali bio je siguran i čvrst. On je budućnost hrvatskog nogometa i hrvatske reprezentacije i treba mu dati podršku, istaknuo je Dalić.

Za Perišića je rekao da je klasika.

– Kad nam je najteže on se pojavi i zabije gol i nastavlja svoj niz. Kramarić je puno radio, stvarao šanse. Zabio je gol, ali je poništen. On je puno toga napravio, ali neće ga gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na mladu obranu prosjek godina 22.

– Igrali su dobro. Djelovali su sigurno. To su igrači koji će idućih 10 godina biti nositelji hrvatske reprezentacije. Na njima je budućnost i treba im dati podršku.

Izbornik Dalić osvrnuo se i na sljedećeg protivnika – Slovačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moramo se dobro spremiti i tražiti rješenje umjesto Kovačića. Dobar je niz i veseli me što smo bili puni discipline. Nismo ušli u nervozu što se zna dogoditi kad se igraju ovakve utakmice kao večerašnja, rekao je, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.