Dalić o izjavi Dejana Lovrena: ‘Moramo pokušati to prebroditi i pobijediti u Slovačkoj’

epa09308094 Croatia's head coach Zlatko Dalic before the UEFA EURO 2020 round of 16 soccer match between Croatia and Spain in Copenhagen, Denmark, 28 June 2021. EPA/Stuart Franklin / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Hrvatska je, kako smo već pisali, u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje se sljedeće godine igra u Kataru, remizirala s Rusijom u Moskvi. Bilo je 0:0, a nakon ove utakmice Vatreni su ostali prvi na ljestvici, sa sedam bodova, koliko ih ima i drugoplasirana Rusija, na trećem mjestu, s bodom manje, su Slovaci, protiv kojih će Hrvatska igrati u Bratislavi za tri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Zlatko Dalić komentirao je uvođenje Borne Sose, koji je bio na korak da zaigra za Njemačku, a požalio se hrvatski izbornik na trenutačnu situaciju s rasporedom te je ustvrdio i što je dobio s izmjenama u drugom poluvremenu.

”Htjeli smo iznenaditi…”

“Nismo dali gol i trebalo nam je dubine i okomitosti. To smo htjeli promijeniti, ali suparnik je stajao zgusnuto i bio je agresivan. Nije nam dopustio ulaske u sredinu. Bili smo opasniji po bokovima, ali nedostajalo nam je konkretnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krenuli smo s trojicom u sredini ispod Vlašića. Kramarić i Perišić su bili polulijevo i poludesno, znali smo da se suparnik priprema za naš standardan sustav s jednom špicom i htjeli smo iznenaditi.”

Komentirao je Dalić i Lovrenovu izjavu o nedostatku klasične špice te je komentirao novosti vezane uz Budimira.

“Budimir i Luka su napravili danas testove i vidjet ćemo u kakvom su stanju, ali okrenuti smo na one koji su s nama. Sad putujemo za Slovačku, izgubit ćemo cijelu noć, ovo nije humano, nije dobro, igračima je teško, ali moramo pokušati to prebroditi i pobijediti u Slovačkoj.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glede Sose…

“Sosa? Borna igra dobro u Stuttgartu, igra standardno i to mi je jedino bitno. Jedini igrač koji je danas igrao, a da nema minute u klubu je Duje Ćaleta-Car, no on je igrao silom prilika. Gledat ćemo tko je u formi, tko igra standardno i na svojoj poziciji. Oni koji igraju u klubovima će igrati i u reprezentaciji.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.