Ruski mediji nakon remija u Moskvi: ‘Hrvatska je ostavila depresivan dojam, Dalić u nastavku pogriješio’

Foto: fah

Hrvatska je večeras u Moskvi remizirala protiv Rusije u sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo. Na prvu loptu dobar je to rezultat, no dojam je da Hrvatska može bolje, samo što to ne pokazuje nakon SP-a 2018. u Rusiji. Podsjetimo, Hrvatskoj bi pobjeda bila izuzetno bitna i zbog činjenice da samo prvoplasirana momčad u grupi ide direktno na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su remi, 0:0, u Moskvi Rusije i Hrvatske vidjeli ruski mediji, koji su uglavnom potencirali slabost Hrvatske? Naime, ruski mediji tvrde da su Lovren i Vlašić bili ruska prilika za pobjedu te dodaju kako je hrvatski izbornik Zlatko Dalić napravio veliku pogrešku u drugom poluvremenu. Ruski mediji tvrde da je njihova reprezentacija propustila veliku priliku svladati aktualne svjetske doprvake.

“Hrvatska je na Lužnjikiju ostavila dojam kako je daleko od optimalne razine. Iskusnih zvijezda Domagoja Vide, Luke Modrića, Ivana Rakitića i Ante Rebića nije bilo iz ovog ili onog razloga, ali to su sve ikone njihove momčadi i nedostajali su im. Joško Gvardiol ozlijedio se na zagrijavanju i umjesto njega je morao ući Duje Ćaleta Car”, piše autor u članku SovSporta te je nastavio.

“S druge strane, Dejan Lovren i Nikola Vlašić, koji su nam dobro poznati iz ruskog prvenstva i koji nisu bili impresivni na startu nove sezone, igrali su od početka za Hrvatsku. Oni su nam bili velika prilika da nešto napravimo protiv Hrvatske i šteta što ih nismo bolje iskoristili.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski novinari bili su razočarani igrom svjetskih doprvaka podjednako kao s igrom svojih, a posebno su iznenađeni Dalićevim potezom u drugom dijelu susreta.

“Hrvatska je ostavila jednako depresivan dojam kao Rusija. Iako su bili bolji u prvom poluvremenu, treba izdvojiti tek prilike Kramarića i Perišića, ali u nastavku je Dalić napravio neke neshvatljive promjene. Prepustio je loptu Rusiji i orijentirao se na kontranapade iako je imao samo jednog hitrog igrača – Nikolu Vlašića pa su naši reprezentativci dobivši loptu počeli raditi barem nešto, iako ni to nije bilo puno. Prepuštanje inicijative bila je velika Dalićeva pogreška”, dodaje u svom tekstu SovSport, prenosi portal gol.dnevnik.hr.

S druge strane Sport-express ističe kako je Karpin na svom debiju imao puno lakšu zadaću s ovom verzijom Vatrenih, nego njegov prethodnik na SP-u u Rusiji prije tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Karpin je otvorio svoju eru remijem protiv ne tako opasnih Hrvata, koji su poslije 2018. godine ostali bez puno velikih imena i više nisu jednako agresivni. Uz dužno poštovanje Pašaliću, Kovačiću, Vlašiću i ostalim igračima iz ove momčadi”, navodi autor u izvješću o utakmici u Moskvi.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.