Dalić objavio konačan popis za Rusiju: otpao Mitrović

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je u ponedjeljak konačan popis od 23 igrača koje će voditi na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je na konferenciji za novinare u Opatiji objavio popis igrača s kojeg je otpao 24-godišnji stoper Club Bruggea Matej Mitrović. Bivši igrač Rijeke zbog ozljede nije nastupao za belgijski klub od 19. travnja, pa je i to presudilo u Dalićevoj dvojbi između Mitrovića i mladog stopera Salzburga Duje Ćalete Cara.

‘Puno sam razmišljao o ovome, a od prvog dana rekao sam kako će otpasti jedan stoper i ostao sam pri tome. Ovo je moj izbor i ja pri tome stojim’, kazao je Dalić.

Prema pravilima FIFA-e 4. lipnja je bio zadnji dan kada se objavljuje konačan popis, a nakon toga moguća je zamjena ozlijeđenih igrača do 24 sata prije prve utakmice koju Hrvatska igra 16. lipnja protiv Nigerije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska reprezentacija se nakon poraza od Brazila (0-2) u nedjelju u Liverpoolu priprema u Rijeci. Na Rujevici će imati četiri treninga u tri dana, a 7. lipnja putuju u Slavoniju gdje će 8. lipnja u Osijeku igrati protiv Senegala posljednju pripremnu utakmicu prije početka SP-a.

Reprezentacija u Rusiju putuje 11. lipnja.

Prvi nastup na svjetskom prvenstvu hrvatska vrsta će imati 16. lipnja u Kalinjingradu protiv Nigerije, pet dana kasnije je ogled protiv Argentine u Nižni Novgorodu, a posljednji nastup u skupini imat će 26. lipnja u Rostovu na Donu protiv Islanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POPIS IGRAČA

VRATARI Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

OBRAMBENI: Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Domagoj Vida (Bešiktaš), Ivan Strinić (Sampdoria), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Filip Bradarić (Rijeka)

NAPADAČI: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Pjaca (Schalke), Ante Rebić (Eintracht)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.