Dani Olmo uoči najvećeg derbija hrvatskoga nogometa: ‘Teško je igrati na Poljudu, a kamoli pobijediti, iako volim kad je publika protiv mene’

Foto: fah

Večeras nas na Poljudu pred oko 20 000 do 25 000 gledatelja očekuje najveći derbi hrvatskog nogometa između Hajduka i do sada neporaženog Dinama. Iako su pred Modrima europski izazovi trener plavih Nenad Bjelica maksimalno je okrenuo momčad derbiju, čak se u medijima može čuti kako je igračima zabranjeno razgovarati o predstojećem protivniku Modrih u Europskoj ligi, odnosno, Anderlechtu, iako Dinamo poslije sjajnog europskog starta ima velike ambicije i u Europi. Podsjetimo, hrvatski prvak u 1.kolu grupne faze Europske lige ”razbio” je turski Fenerbahče na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Splitu će sasvim sigurno, kao i u većini utakmica ove sezone, najveći adut Dinama biti španjolski nogometaš Dani Olmo, koji se profilirao u glavnu uzdanicu hrvatskog prvaka. Naime, Olmo igra u sjajnoj formi te predstavlja samo srce Dinamove igre. Nešto kao Luka Modrić u hrvatskoj reprezentaciji. U razgovoru za portal Gol.com/hr Dani Olmo je najavio veliki hrvatski derbi.

“Hajduk je uvijek Hajduk, a derbi je uvijek derbi. Tu je sve otvoreno, a svi znamo da nas čeka jedna zanimljiva i neizvjesna utakmica. Meni je nekako užitak igrati na Poljudu, pred punim tribinama, a volim igrati ovakve utakmice pod pritiskom, kada će svi biti protiv nas. Hajduk nije dobro počeo ovu sezonu, ali sada su se dolaskom novog trenera stabilizirali”, rekao je za Goal Olmo te je nastavio u istom stilu:

“Teško je igrati na Poljudu, kamoli tamo pobijediti. Kažem, svi će biti protiv nas, ali to mi daje neku dodatnu ekstra motivaciju. Osobno volim taj osjećaj, volim kada je publika protiv mene, tako da zbog toga i volim igrati na Poljudu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olmo o svojim uspomenama na dosadašnje utakmice Dinama i Hajduka u kojima je aktivno sudjelovao?

“Najviše pamtim gol iz prošlosezonskog derbija u Maksimiru. Ušao sam s klupe, još je sve bilo otvoreno, a ja sam onda s 20-ak metara zabio za 2:1. Na kraju smo još uvjerljivije dobili utakmicu, a taj će mi derbi zbog tog gola dugo biti u sjećanju. I da, to mi je najdraža utakmica koju sam odigrao protiv Hajduka.”

Koji mu je derbi ostao u sjećanju? Naravno, prvi njegov derbi od prije tri i pol godine. Olmo opisuje detalje derbija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bilo je napeto, sudac je podijelio puno kartona, a ja sam zaigrao u samoj završnici susreta. Gubili smo 1:0, a onda je u sudačkoj nadoknadi Paulo Machado iz voleja zabio za 1:1. Baš pamtim taj derbi, ostao mi je u lijepom sjećanju.”

Hoće li derbi imati svog junaka i tko će to biti?

“Ma to nije bitno, samo da bude netko iz Dinama. Hajduk je dobra, jako dobra momčad, a svi pišu kao da smo puno bolji, da ćemo lagano pobijediti tamo. Nije to baš tako, trebamo ozbiljno shvatiti Hajduk, maksimalno se spremiti i dobiti tu utakmicu. Anderlecht? Ne, nećemo o tome, o belgijskoj momčadi me pitajte što god želite, ali nakon Hajduka”, zaključio je mladi nogometaš Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.