Desna liga traži kaznu za ‘policajce koji su pendrecima i srpskim navijačima napali mlade Hrvate’

Zagreb, 10.6.2020 - Potpisan je koalicijski sporazum i predstavljena politička platforma pod nazivom "Desna liga“ koju čine političke stranke Neovisni za Hrvatsku, Hrvatska stranka prava i Generacija obnove. Na slici Bruna Esih (S)(Neovisni za Hrvatsku), Karlo Starčević (L)(Hrvatska stranka prava) i Frano Čirko (D)(Generacija obnove). Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Uvezeni ‘Grobari’ ili ‘Delije’, uz pomoć lokalnih Srba, verbalno su napali Hrvata, vođu BBB u Vukovaru koji je u tom trenutku šetao sa suprugom i djetetom nakon čega su se potukli pripadnici dviju navijačkih skupina, bila je jučerašnja vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na snimci napada srpskih navijača jučer u Vukovaru na 0:15 vide se dva hrvatska policajca s isukanim pendrecima i mladi srpski napadači s palicama, koji zajedno kreću u napad na mlade Hrvate.

DESNA LIGA traži identifikaciju, momentalnu suspenziju navedene dvojice policajaca, uhićenje i otkaz s posla. Propuštanje navedenog za sobom povlači i kaznenu odgovornost onih koji to propuste.

DESNA LIGA neće imati zrno tolerancije za bilo kakav napad na Hrvate bilo gdje i bilo kada
niti za ikakvo pomaganje u tome ili propuštanje sprječavanja takvih radnji! Vrijeme ističe!”, priopćila je tijekom dana Desna liga – koalicija Neovisnih za Hrvatsku, Hrvatske stranke prava i Generacije obnove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Video napada možete pogledati ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.