Dinamo pred promjenama: Evo što se sve bira i mijenja na izborima

Foto: fah, snimka zaslona, montaža narod.hr

Stižu li promjene za Dinamo? Drugog ožujka 2024. održat će se prvi demokratski izbori za Dinamovu skupštinu. Dinamovo proljeće naziv je liste koju podržavaju Bad Blue Boysi i koja slovi za velikog favorita na nadolazećim izborima. Velimir Zajec kandidat je te liste za predsjednika kluba, a protivnik će im biti lista Dinamo iznad svih koju predvodi Otto Barić mlađi. Nositelj liste bit će i protukandidat Mirku Barišiću na izborima za predsjednika kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Zona Dinamo

Što se bira?

Dinamova će skupština prema novom statutu imati 60 ljudi. Dvadeset i pet skupštinara birat će članovi kluba na izborima. Skupštinari u toj izbornoj jedinici neće kandidirati samostalno, već isključivo kao dio liste. Ona koja dobije najviše glasova ulazi sa svim svojim kandidatima u skupštinu. Preostalih 35 skupštinara imenovat će izvršni odbor kluba. Za tu izbornu jedinicu kandidati će samostalno slati CV i ostale potrebne dokumente IO-u, a on će ih odabrati tajnim glasanjem između sebe.

Na kraju tako formirana skupština birat će novog predsjednika kluba. Očekuje se kako će to biti ili neki od nositelja lista ili aktualni predsjednik Mirko Barišić.

Nagađanja su kako će svi skupštinari s iste liste jednako glasati, pa bi navijačima trebalo šest ruku od skupštinara koje će imenovati IO kako bi imali većinu za izglasati “svog” predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Zajec se oglasio nakon kandidature za predsjednika Dinama

Tko sve može glasovati?

Glasovati mogu svi punoljetni članovi koji su to bili zadnje dvije godine. Točnije, svi oni koji imaju člansku iskaznicu za 2023. godinu (nebitno kada su se učlanili) i oni koji su svoje članstvo obnovili za ovu godinu do 15. veljače, dva tjedna prije izbora.

Sve informacije i obavijesti o samim izborima pronađite u sklopu podrubrike “Izbori 2024.” na službenoj web stranici GNK Dinamo.
Ovim putem ujedno pozivamo sve članove da na sljedećim linkovima provjere imaju li mogućnost glasovanja na izborima u subotu.
Svoje članstvo na online sustav možete povezati na sljedećem linku: https://www.ulaznice.hr/gnk-dinamo/izbori
Za provjeru mogućnosti glasovanja (fizički ili online) na izborima također kliknite na sljedeći link: https://www.ulaznice.hr/gnk-dinamo/izbori
Detaljne upute o tome kako povezati članstvo i provjeriti mogućnost glasovanja pročitajte OVDJE.

Kako nakon izbora?

Kad se odabere predsjednik, on postaje ključna osoba u formiranju ostalih tijela kluba. Deset članova Izvršnog odbora će imenovati predsjednik kluba, a dvojicu će imenovati nositelj liste koja uđe u skupštinu. Predsjednik kluba je ujedno i predsjednik IO-a i njegov trinaesti član, a to tijelo će birati i tri člana Nadzornog odbora. Ako se gleda preciznije – jednog člana NO-a birat će 10 “izvršnjaka” koje je imenovao predsjednik, dok će dva člana NO-a dati nositelj druge liste sa skupštine.

Izvršni odbor bira upravu, koja prema novom statutu ima predsjednika te između dva i četiri člana. Pretpostavlja se da će, kao i dosad, svaki od članova uprave imati svoj resor za koji će odgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka BBB

Putem svojih društvenih kanala Bad Blue Boysi su poslali poruku svim navijačima i članovima koji izlaze na izbore u subotu:

”Kao što je od ranije svima poznato, prvi, povijesni izbori za novi saziv Skupštine kluba održati će se u subotu. Ovim putem pozivamo sve navijače i članove našeg kluba da se taj dan zajedno okupimo u parku Ružmarinka i u 12 sati zajedno krenemo prema stadionu na glasovanje! To se posebno odnosi na sve one koji žive u Zagrebu i okolici, da umjesto glasovanja putem interneta izaberu osobni dolazak na stadion na ovaj poseban dan za naš klub i njegove navijače.

Neka ovo bude početak tradicionalnog, zajedničkog glasovanja koje ćemo prakticirati svaki put u ovakvim prilikama u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BAD BLUE BOYS”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.