Dinamo to smo mi nakon predstavljanja Zorana Mamića kao sportskog direktora: ‘Vodstvo Dinama dodatno ugrožava stabilnost i vjerodostojnost kluba’

Foto: fah

Dok se moderna društva i države bore protiv organiziranog kriminala i pljačke vodstvo Dinama dodatno ugrožava stabilnost i vjerodostojnost Kluba, poručili su iz Udruge članova GNK Dinamo “Dinamo to smo mi” nakon što je Zoran Mamić predstavljen kao novi sportski direktor Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo kluba postavilo je Mamića na poziciju sportskog direktora iako je prema nepravomoćnoj sudskoj presudi osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u izvlačenju 116 milijuna kuna iz kluba.

Povratak mlađeg brata nepravomoćno osuđenog kriminalca i bjegunca od hrvatskog pravosuđa Zdravka Mamića u Maksimir nakon što je klub u prošloj sezoni ostvario najbolji europski rezultat u posljednjih 50 godina plasmanom u osminu finala Europske lige, dočekan je s prijezirom od strane onih koji godinama kritiziraju aktualnu vladajuću strukturu.

“U danima kad se čeka pravomoćna presuda za proces izvlačenja 116 milijuna kuna, potvrđuje druga optužnica za drugi proces za oko 200 milijuna kuna, te čeka potvrda optužnice za treći proces od 17 milijuna kuna, Mirko Barišić, Većeslav Bergman, Ivica Cvitković, Adolf Kožul, Nikola Hanžel, Duško Ljuština, Ivan Šušak, Ognjen Naglić, Damir Zorić, Marijan Primorac, Ante Todorić, Heinz Truskaller, Vladimir Gašparović, te Krešimir Antolić, Vlatka Peras i Amra Peternel ponovno su pokazali kako nemaju ni trunke obraza prema poštenim članovima Dinama. Umjesto da jednom za sva vremena prerežu pupčanu vrpcu s kriminalcem u bijegu koji je opteretio Klub i doveo do raznih afera oni su odlučili potpuno zaštiti svog mecenu i pokazali da su bez njega nitko i ništa,” poručili su iz Udruge članova GNK Dinamo “Dinamo to smo mi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode kako čovjek koji je osuđen nepravomoćno na četiri godine i 11 mjeseci zatvora sada komotno može biti u poziciji da ponovi neko od ranije počinjenih djela.

“Ovakav potez imenovanja u Dinamu odgovornost je i vladajućih struktura u gradu Zagrebu i državi. Do ovakve pljuske svim Dinamovcima ne bi došlo da gradski ured za upravu ne štiti višegodišnje kršenje zakona u Dinamu. Mogli su već odavno naložiti usklađivanje Statuta Dinama sa Zakonom o Udrugama za što se Udruga “Dinamo to smo mi” bori pravnim metodama u močvari birokracije. Isto tako, sa svime su upoznati i u Ministarstvu Uprave, te Središnjem državnom uredu za sport koji tek gledaju kako se provodi pljačka Dinama i izrugivanje pravne države Hrvatske,” stoji u priopćenju.

“Zato ne čudi da mnogima Dinamo ne znači više ništa i ne vide poveznicu s tim Klubom. Lijepe slike od prošle sezone pokazale su da je malo potrebno da se počne vraćati teško izgubljeni identitet Dinama u Zagrebu. Ovakvim suludim imenovanjem i taj teško stečeni temelj srušen je preko noći,” poručili su iz Udruge članova GNK Dinamo “Dinamo to smo mi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.