Dino Rađa: ‘Nemam potrebu nikome dokazivati svoje hrvatstvo, ali nemam potrebu ni vikati “za dom spremni”’

Foto: fah

Dino Rađa će u petak biti uvršten u Košarkašku kuću slavnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad su mi to iz Fibe javili, rasplakao sam se. A i kada god se toga sjetim, krenu mi suze na oči. Malo je tko svjestan koliko to jednom košarkašu znači, a meni je to nagrada za životno djelo, dokaz da me neki ljudi iz svijeta košarke cijene i više no što ja mislim o sebi. Znam koliko sam napravio i da sam to napravio krvavim radom, no emotivno mi je bilo da to cijene i neki od najvećih košarkaških autoriteta”, rekao je u razgovoru za Večernji list.

No, progovorio je o još jednoj temi – nastupu s Neleom Karajlićem, nekadašnjim pristašom Miloševićevog velikosrpskog režima.

“Ne pada mi na pamet o tome govoriti. Dosta mi je rata”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Rađa je bio i na Titovu grobu.

“Nemam potrebu to objašnjavati. Bio sam na Titovu grobu, baš kao što sam bio i na Ovčari, u vukovarskoj bolnici, u Bleiburgu, Jasenovcu, Dachauu, Auschwitzu… Puno toga me zanima, pa tako i povijest, bio sam i na poljima smrti u Kambodži, u KGB-ovu zatvoru u Vilniusu…”, kaže on.

“Nemam potrebu nikome dokazivati svoje hrvatstvo, pričati o nekim djelima o kojima se malo zna, ali nemam potrebu ni vikati “za dom spremni”, zaljučio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.