Đoković objasnio zašto je zaražen dao intervju i tko je krivo ispunio papire

đoković
Foto: Snimka zaslona

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković osvrnuo se na neke “netočne informacije” koje su ovih dana objavljivane u medijima. A povezane su s njegovom borbom da ostane u Australiji i nastupi na Australian Openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želim se osvrnuti na dezinformacije o mojim aktivnostima i prisutnosti na događajima u prosincu te o pozitivnom nalazu PCR testa”, napisao je Đoković u izjavi koju je objavio na svom Instagram profilu.

Objavu naziva demantijem. Ali u njoj je istovremeno potvrdio nagađanja da je dao intervju, iako je znao za pozitivan PCR nalaz.  Istovremeno tvrdi da se kretao u javnosti u danima u kojima nije imao simptome. I testovi su mu opetovano bili negativni. Također je objasnio da je njegov tim netočno ispunio jednu stavku obrazaca za ulazak u Australiju.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Novak Djokovic (@djokernole)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đogađaji oko testiranja

Rekao je da je 14. prosinca u Beogradu bio na košarkaškoj utakmici. Nakon te utakmice mnogi su bili pozitivni na koronavirus.

Dva dana nakon utakmice, 16. prosinca, unatoč tome što nije imao simptome zaraze Covidom-19, Đoković se testirao brzim antigenskim testom na koronavirus. Rezultat testa bio negativan. Napraivo je i PCR test. Njegove rezultate čekao je do 17. prosinca.

> Dokumenti dokazuju: Đoković danima zaražen hodao među ljudima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Nakon sudske pobjede Đoković izašao na teren: Želim ostati i boriti se

> Sudac dao vizu Đokoviću, ali odluka može biti poništena

17. prosinca je sudjelovao na teniskom događaju gdje je djeci dijelio priznanja, a prije tog događaja ponovno je napravio brzi antigenski test koji je opet bio negativan.

“Nisam imao simptome i dobro sam se osjećao, a rezultate PCR testiranja dobio sam tek nakon tog događaja”, napisao je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Intervju

Nakon toga je, 18. prosinca, otkazao sve svoje aktivnosti, osim intervju za novine L’Equipe, istaknuvši da se na njega obvezao još ranije te se osjećao dužnim napraviti intervju te da nije htio iznevjeriti novinara. Tvrdi i da je za cijelo vrijeme intervjua održavao distancu i nosio masku, osim trenutka kada su ga fotografirali.

“Kada se osvrnem, to je bila pogrešna prosudba i prihvaćam da sam trebao odgoditi tu obvezu”, napisao je Đoković.

Oglasio se i o vizi.

Đoković je istaknuo je da izjavu o putovanju nije popunjavao on, nego njegov tim te da je to isto rekao službenicima za imigracije po ulasku u zemlju.

” Moj se agent duboko ispričava zbog administrativne pogreške, što je kvačicom označio krivo polje u odgovoru na pitanje o mojim putovanjima prije dolaska u Australiju”, istaknuo je tenisač te dodao da je to stvar ljudske pogreške te da nije bilo namjerno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.